Nagy halászi csapásirány – előre!

Az a bizonyos Demecser elleni mérkőzés, amelyen – emlékezetes módon – kilenc emberrel harcolta ki a győzelmet a listavezető Nagyhalász
Az a bizonyos Demecser elleni mérkőzés, amelyen – emlékezetes módon – kilenc emberrel harcolta ki a győzelmet a listavezető Nagyhalász - © Fotó: Pusztai Sándor
Nagyhalász – Kiss Gábor együttesének célja megnyerni a bajnokságot, visszajutni a megyei első osztályba.


Benne volt a pakliban, hogy a nagyhalászi egylet tagjai nem a megyei másodosztály Rakamaz Takarék-csoportjában fognak megöregedni. A megye egyből aláhulló gárda – no meg a Gyulaháza, Nyírkarász duó – vastagon bajnokesélyesnek számított, ami, persze még semmire nem garancia.

Nos, a Halász valamennyi riválisát lepipálta, olyannyira, hogy nyolc pont előnyt hizlalt a második helyre befurakodó Ajakkal szemben – fentebb említett párosra még többet vert.

– Az előző bajnokság közben, és a nyári átigazolási időszakban az öltözőnkből összesen hét játékos távozott, és a helyükre nyolc új érkezett, vagyis nagy vérátömlesztésen esett át a csapat, melyre véleményem szerint szükség is volt az előző sikertelen szezonunk után – taglalta Kiss Gábor, a Nagyhalász játékos-edzője. – A keretünk kialakításánál elsődleges szempont volt, hogy olyan „játékügyes” embereket igazoljunk, akik edzéslátogatási kötelezettségeiknek is eleget tudnak tenni. A felkészülésünk során megbeszélt és begyakorolt játékrendszere és stílusra a csapat hamar ráérzett. Ez annyira jól sikerült, hogy a tízedik fordulóig százszázalékosak voltunk. Sajnos, hazai pályán számunkra vereséggel felérő döntetlent értünk el a Vaja ellen, majd a tizenharmadik meccsünkön vereséget szenvedtünk Záhonyban. A csapat erejét és hozzáállását mutatja, hogy a tizennégy mérkőzésen megérdemelten győzött , és a legkevesebb gól kapta a csoportban. A teljesítményünk értékelésekor nem mehetek el szó nélkül a demecseri mérkőzésünk mellett, ahol tíz főre fogyatkozva sikerült háromgólos hátrányunkat ledolgozni, majd másodszor is egyenlíteni: ezt követően pedig újabb kiállítás miatt kilenc fővel megfordítani az eredményt és 6-5-re nyerni. Ez a meccs megmutatta, hogy mentálisan és fizikálisan is „rendben van” a csapat, amelynek tagjai úgy küzdöttek egymásért, hogy azt még a demecseri szurkolók is megtapsoltak. A félév során elért nagyszerű eredményt az elvégzett munkánknak, és a kiváló csapatszellemnek köszönhetjük. A keretünk nem egy vagy két játékosra épül, amit jól példáz, hogy az 53 gólunkat 18 játékos szerezte, illetve a kevesebb lehetőséghez jutó futballisták sértődés nélkül tették a dolgukat és segítették sikeresen, amikor arra szükség volt. Név szerint nem szeretnék senkit kiemelni, és ha ezt a teljesítményt a bajnokság végén éremmel jutalmazzák, akkor nem csak egy-két, hanem minden játékos nyakába fognak érmet akasztani.

Az őszi történések után Kiss Gábor egyértelműen fogalmazhatott – a csapásirány nem lehet, más, mint előre.

– A célunk természetesen megnyerni a bajnokságot, és visszakerülni a megyei egybe, mert a város és legfőképpen a szurkolóink megérdemlik, hogy ilyen nagyszerű körülmények között magasabb osztályú meccseket lássanak. Persze tisztában vagyunk vele, hogy nem lesz egyszerű történet és még rengeteget kell dolgoznunk, ennek érdekében a játékoskeretünket is szeretnénk megerősíteni a télen.

KM-KT
hirdetés