Nagy sikert aratott a jótékonysági nap

Zsúfolásig megtelt a művelődési ház
Zsúfolásig megtelt a művelődési ház - © Fotó: magánarchívum
Nábrád – Az adakozóknak köszönhetően növekedett a felújítási önerő.

Negyedik alkalommal rendezték meg a közelmúltban Nábrádon a már hagyománnyá vált jótékonysági délutánt a község református templomának a felújításáért.
A templom 1906-ban épült, s azóta nagyobb felújítás nem történt, az utódok pedig fontosnak érzik, hogy az ősök hagyatékát megőrizzék. Ezért mozdult meg ismét a falu apraja-nagyja, összefogva a környék reformátusaival és határon túli börvelyi barátaikkal.

– Rendezvényünket és ­egyházközségünket megtisztelte látogatásával dr. Tilki ­Attila országgyűlési képviselő, Fülöp István, a Reformátusok Szatmárért Közhasznú egyesület elnöke, valamint Szalay Kont, a Szatmári Re­formátus Egyházmegye es­perese, Dán Csabáné polgármester, és eljöttek a szomszédos települések polgármesterei és lelkészei – tájékoztatta lapunkat Szarka Géza gondnok.

– Programunkat hagyományosan a börvelyi Lápi Lidércek amatőr színtársulat újabb előadása nyitotta, majd a helyi nyugdíjasok szívhez szóló műsorában gyönyörködhettünk, végül a református énekkar rendhagyó produkciójával szórakoztatta a vendégeket. A délutánt tombolasorsolás zárta. Az önzetlen adakozásnak köszönhetően ismét gyarapodott az az önerőre gyűjtött összeg, mellyel templomunk felújítására beadott pályázatunk támogatását szeretnénk kiegészíteni.

KM
hirdetés