Nagy szó: a krúdysok ott lehetnek a döntőben

Az országos elődöntőben győztes és a nyolcas döntőbe jutott krúdys csapat
Az országos elődöntőben győztes és a nyolcas döntőbe jutott krúdys csapat - © Fotó: iskola
Nyíregyháza – Mindössze két osztály fiútanulóiból válogathattak a testnevelők, mégis megnyerték a IV, korcsoportos országos elődöntőt kosárlabdában.

A Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium fiúcsapata is ott lesz a IV. korcsoportos országos diákolimpiai döntőben, amelyet Debrecenben rendeznek meg a röplabdázók és a kézilabdázók fináléjával együtt.

A megyei döntő megnyerése után a krúdysok a salgótarjáni országos elődöntőben folytathatták. A négy résztvevő közül csak a győztes kvalifikálta magát a nyolcas fináléba, a nyíregyháziak az elődöntőben a Salgótarjáni Általános Iskolát verték 59–41-re, így a másik ágon győztes, Budapestet képviselő Újpesti Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola csapatával mérkőzhettek meg a döntőbe jutásért. Kovács Tibor és Takács Sándor tanítványai azt a mérkőzést is magabiztosan, 75–58-ra hozták, így készülhetnek a június 22-25. közötti eseményre.

A krúdysok döntőbe jutása azért is nagy szó, mert a IV. korcsoportban szerepeltethető, döntően hetedik-nyolcadik évfolyamos, a hatosztályos gimnáziumi rendszerben tanuló mindössze két osztály fiútanulói közül válogathattak a testnevelők. Az is igaz, hogy az „előnevelésben” nagy szerepe volt az Apáczai Csere János Általános Iskolának, hiszen a csapat tagjainak fele hatodik osztályos koráig apáczais diák volt.
hirdetés