Nagy Tamás: Végig kéne menni…

Nagy Tamás: Végig kéne menni…
© Fotó: Hajósi Miklós
Interjú Nagy Tamás Rallyversenyzővel az Eger Rally előtt.

Nagy Tamás – Halász Szabó Anetta
Főtaxi SC – Moszkvics 403
Credobus Eger Rally
2018.03.23-25.

Március 23-25-én kerül megrendezésre az Eger Rally, ahol számodra új navigátor Halász Szabó Anetta fogja diktálni neked az itinert.

– Idén hirtelen jött a raliszezon, nem terveztem márciusban indulni, de tavaly kihagytam az Eger Rallye-t, pedig a kedvenc versenyem. Úgy gondoltam, ha korán van, ha nem, indulni kéne, így megyünk a versenyen. Anetta ül be mellém erre a versenyre, vagy talán az egész szezonra, ha jól megy majd minden.

Az Eger Rally előtt kiskunlacházán vettetek részt teszten. Miként is sikerült az?

– Teszteltünk együtt Lacházán, nem volt hangosításunk, így kézjelekkel irányított (remekül), mivel olyan zaj van a kocsiban, hogy sisakban semmit sem hallasz. Jól kijöttünk, talán Ő is érezte, hogy nem lesz baja a jobb1-ben.

Jó pár gyors fog rátok várni a Eger Rallyn a két nap alatt. Mely gyorsokat és miért várjátok a legjobban?

– Kedvenc szakaszom a Mátraalmás, de az most nem lesz benne, így Egerszalók-Verpelét. Igazából a futóműszaggatókon megyünk jól, ezek Moszkvicsnak valók, idén ilyen nem nagyon lesz, sajnálom. Hóban, sárban, latyakban imádok menni.

Az idén ki fog szervizelni nektek, és milyen csapatban fogsz rajthoz állni?

– Andó Autószervíz, Hubik Zoli, Szöllősi Józsi fog szervizelni. Ami újdonság, hogy feleségem Anita hozza a szervizbuszt Egerbe (ilyen még nem volt). A Főtaxi SC színeiben indulunk.

Történt-e fejlesztés a Moszkvicson idénre?

– Csak a féltengelyek érnek el a megszokottól, remélem jobban fogják bírni. Viszont ennek a motorunknak ez az utolsó versenye, 2000 versenykilométer és 600km gyors van benne, reméljük kibírja.

Miként is szeretnétek szerepelni az Eger Rally-n?

– Szereplés?? Végig kéne menni…

Köszönet a Támogatóknak akikkel az együttműködés lehetővé teszi számunkra a versenyzést.

– Hajósi Miklós –
hirdetés