Nagy utazás versenyre és edzőtáborba

Zsiga Kinga arany- és bronzérmet is nyert Szombathelyen
Zsiga Kinga arany- és bronzérmet is nyert Szombathelyen - © Fotó: facebook
Nyíregyháza – Az érmekkel zárult hazai bajnokság után irány a Kanári-szigetek és az Európa-kupa!

Az újoncok, serdülők és felnőttek után a maradék két korosztály, az ifjúságiak és a juniorok téli országos dobóbajnokságát is Szombathelyen rendezték meg. A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzőinek ismételten megérte átutazniuk az országot, hiszen egy-egy arany- és ezüst valamint két bronzéremmel gazdagodtak.
Kerekes László és Cserpák Róbert tanítványai közül a bajnoki címet Zsiga Kinga szerezte, aki az ifjúsági diszkoszvetők között végzett az élen, és másik versenyszámában, súlylökésben is dobogós helyezést szerzett, ott harmadik lett. Az ezüstérem az egyetlen junior korcsoporos induló, Szabó Patrik nevéhez fűződik, ő súlylökésben lett második, míg a másik bronzot Tóth Balázs gyűjtötte be az ifi súlylökők között.

A szakág felnőtt legjobbjai időben és távolságban is hosszú utazásra vállalkoznak, hiszen a hétvégén rendezik meg a dobó Európa-kupát a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigeteken, annak két városában, Las Palmasban és Santa Luciában. A felnőtt diszkoszvetők között az NYSC versenyzője, Szikszai Róbert is indul, valamint edzője, Kerekes László is tagja a hivatalos magyar küldöttségnek. Ebben a versenyszámban a Ferencváros sportolója, Huszák János lesz a másik magyar induló.
A nyíregyházi diszkoszvető, edző páros az Ek végeztével nem tér haza, sőt hétfőtől csatlakozik hozzájuk két másik sportcentrumos versenyző, Kerekes Dóra és Káplár János, hogy megkezdjék kétnapos edzőtáborozásukat a Kanári-szigetek legnagyobbikán, Tenerife-n. Sokan irigykedhetnek rájuk, hogy a világ egyik legkedveltebb nyaralóhelyén töltenek el ennyi időt, ám ők edzőtáborozni fognak, hogy a hosszú és zord tél után minél jobb körülmények között készülhessenek fel az idei feladatokra.

Junior és ifjúsági téli dobóbajnokság

A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzőinek eredményei

Junior

Férfiak

Súlylökés: 2. Szabó Patrik 14.55.

Ifjúsági

Fiúk

Súlylökés: 3. Tóth Balázs 16.30, 6. Tőkési Levente 13.80, 13. Paulik Bence 12.60.

Diszkoszvetés: 7. Sipos Adrián 41.46, 10. Tőkési Levente 38.33, 17. Paulik Bence 34.33.

Gerelyhajítás: 7. Kresztyankó Krisztián 43.94.

Lányok

Súlylökés: 3. Zsiga Kinga 12.22.

Diszkoszvetés: 1. Zsiga Kinga 38.33, 8. Antal Enikő 27.30.További hírek a szon-sportoldal kategóriából

Sporthírek


hirdetés