Nagy várdai fegyvertény a nyitányon

Kisvárda – Bravúr a javából: Fehérváron tudott nyerni a Mátéfi-együttes.


Kézilabda. A Kisvárda Master Good NB I-es női kézilabdacsapata is megkezdte bajnoki menetelését. Mégpedig idegenben, az Alba Fehérvár otthonában. A hazaiak már túlestek a „tűzkeresztségen”, nyitányként a Fradi kalapálta el őket, de ebben az égvilágon semmi meglepő nincs. A Mátéfi Eszter vezényelte látogatók így is olyan együttessel szemben debütáltak, amely évről a nemzetközi kupaindulást jogosító hely megszerzéséért töri magát.

Samira Rocha jegyezte a vendégek első gólját a szezonban, majd kisvártatva ismét a brazil légiós talált be. Rendre érkezett azonban a fehérvári válasz, így hiába vezetett tíz percig a Várda, „meglógni” nem tudott. Sőt, negyedóra múltán már jobbára üldözni kényszerült elenfelét.

A második félidő villámgyors két kisvárdai találattal indult, és a folytatásban sem lankadt a lendület. A Mátéfi-gárda többször előnybe került, és a rendkívül hullámzó mérkőzés hajrájában kicsikarta a roppant értékes győzelmet.

Kézilabda: NB I., női

Alba Fehérvár–Kisvárda Master Good 23–24 (13–12)

Székesfehérvár, 500 néző, v.: Andorka, Hucker.

Fehérvár: Barjaktarovics – Májer K. 2, Zsilinszkajtye, Gjorgjievszka 1, Mendy 4, Gorsenyina 1, Peltzéder 4. Csere: Mayer 3, Lavko 5/2, Temes B. 3/2. Edző: Deli Rita.

Kisvárda: Triffa – Orbán A. 2, Hakunova 2, Milanovic-Litre, Radojevics 4, Triscsuk 4, Rocha 5. Csere: Dzsukeva (kapus), Umanyec 1, Dmitrovics 6/3, Szabó V. Szakmai igazgató: Mátéfi Eszter.

Kiállítások: 2, illetve 8 perc. Hétméteresek: 5/4, illetve 3/3.

Az eredmény alakulása: 9. p.: 3–4. 19. p.: 9–7. 27. p: 12–10. 40 . p: 15–17. 49. p: 21–20. 57- p.: 23–23.

Címkék: , ,


Sporthírek


hirdetés