nagy napo emlékei

2020.02.12. 08:24

Régi frigyek emlékei

Nagyszüleink és dédszüleink idejében is készültek csodaszép esküvői fotók.

Fotó: Máté János

Február első hétvégéjén kedvükre válogathattak a leendő arák a szebbnél szebb menyasszonyi ruhák közül a Kelet-Magyarország hagyományos Álompár esküvői kiállításán: a hercegnős és sellő fazonú kreálmányok, valamint a modern, több színben pompázó vagy az egyszerű eleganciát hirdető viseletek között könnyű elveszni.

A bőség zavarában talán el is felejtjük, hogy a régmúlt menyasszonyai és vőlegényei is nagy örömmel készülhettek életük nagy napjára – minderre most egy kiállítás emlékeztet a szabolcsi megyeszékhelyen.

Randira is készülnek

A Jósavárosi Művelődési Házban február 11-én, kedden nyílt tárlat régi esküvői fotókból a házasság hete alkalmából. A képeket nagyrészt a Gyertyafény Nyugdíjas Egyesület tagjai gyűjtötték, melyeken családtagjaik és rokonaik, illetve még saját emlékeik is helyet kaptak.

– A házasság hete körülbelül húsz évvel ezelőtt indult Angliából, és 2008 óta Magyarország is minden évben csatlakozik a kezdeményezéshez – mondta el a kiállítás megnyitóján Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója.

Hozzátette: a kiállítás a hétvégi Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozatához is kapcsolódik, melyre a központ és tagintézményei színes programokkal készültek. Például a Jósavárosi Művelődési Házban pénteken

Valentin-nap alkalmából rapid randit szerveznek,

melynek nemcsak a párkeresés a célja, hanem a kellemes, közösségben eltöltött kikapcsolódás is.

A kiállítást február 20-áig, hétköznaponként 8 órától délig tekinthetik meg az érdeklődők.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában