Nagycenki utat érő második hely

Gombos Éva, Kotlár Máté és Szilágyi Bence felkészítőjükkel, Ilyés Gáborral
Gombos Éva, Kotlár Máté és Szilágyi Bence felkészítőjükkel, Ilyés Gáborral - © Fotó: tudósítónktól
Nyíregyháza – A nyíregyházi Jókai csapat második lett az országos döntőben

Az Országos Széchenyi Kör Széchenyi István születésének a 225. évfordulója alkalmából Mi Széchenyink címmel hirdette meg a Kárpát-medencei komplex műveltségi vetélkedőt. Az első körben írásbeli feladatokat kellett teljesíteni, mégpedig levelezős formában. A három fordulót követően a több mint 70 jelentkező csapatból a legjobb 20 együttes két helyszínen, Budapesten és Mátészalkán vehetett részt a középdöntőben.

A májusban megtartott szalkai fordulót megnyerték a nyíregyházi Jókai Mór Református Általános Iskola diákjai, így nagy lelkesedéssel készültek a fináléra. A végső megmérettetésre az elmúlt hétvégén, a Széchenyi nevét viselő mátészalkai általános iskolában került sor.

A döntőbe 10-en jutottak, ahol 10 fordulóban bizonyíthatták ügyességüket, rátermettségüket Széchenyi életéből és a reformkorból, sőt, előzetes feladatként egy reformkori újságot is szerkesztettek. Nagy izgalmak után végül az értékes második helyezést szerezte meg a Gombos Éva, Kotlár Máté és Szilágyi Bence alkotta jókais csapat, a felkészülésüket Ilyés Gábor segítette. Jutalmul stílszerű: két tartalmas napot tölthetnek el Nagycenken, ott töltötte „a legnagyobb magyar” a gyermekkorát.

KM
hirdetés