Nagyecsed: Kiesni már nem fogunk

Noha a Ferencváros legalább egy fejjel a nagyecsedi csapat fölé nőtt, a bajnoki mérkőzéseken rendre fordított a helyzet
Noha a Ferencváros legalább egy fejjel a nagyecsedi csapat fölé nőtt, a bajnoki mérkőzéseken rendre fordított a helyzet
Nagyecsed – A hozzáállást nem érheti kritika, a jól szereplő Nagyecsednél bevált a nyáron alkalmazott új módszer.

– Kiesni már nem fogunk – eresztett el egy poént Opre Mihály a Mándok elleni összecsapás után. Na ja, a Nagyecsed legyűrte (2–0) megyei első osztályú riválisát. A szatmári futballegylet zsinórban hatodik mérkőzését nyerte meg, egyetlen vereségét még az augusztusi nyitányon „nyelte be”.

Az eredmény minősít

Így persze az újonc legénység számára felejtős a bennmaradásért vívott harc, ez még viccnek is rossz – sokkal inkább a közvetlen elitbe fészkelheti be magát. Olyannyira, hogy pillanatnyilag a második helyen tanyázik, ami több mint szép teljesítmény. Mindeközben ugyebár a Magyar Kupában is kivágta a rezet az Ecsed, amely az országos főtábla harmadik fordulójáig menetelt, majd „elhozta” a Ferencvárost; soha ennyi drukker – háromezren préselődtek be a pályára.

– A nyári felkészülést Sáfár László, a DEAC edzőjének segítségével állítottam össze, a legújabb módszerekkel dolgoztunk – taglalta Opre Mihály, a Nagyecsed edzője. – Zsákbamacska volt ez a próbálkozás, mert a futballban az eredmény minősíti az elvégzett a munkát. A jelek szerint valamit megéreztünk… Az utóbbi hetekben rendre a jobb erőnlétünknek köszönhetően kerekedtünk az ellenfelek fölé. A neheze viszont még hátra van: a Baktalórántházával, az Ibránnyal, a Sényővel és a Szakollyal is találkozunk, egy meccsen sem írhatjuk be előre a három pontot.

Nem érheti kritika

– De mi úgy vagyunk vele, nem nézünk le egy csapatot sem, felszabadult futballra törekszünk, mindenkinek megadva a kellő tiszteletet. El kell mondjam, erős a keretünk: ha bajban vagyunk, a kispadon is olyan emberek ülnek, akik bármikor bevethetők, csak azért nem kezdők, mert egyszerre tizenegy ember léphet pályára. Továbbá az edzéslátogatottság magas, a hozzáállást nem érheti kritika, valamint hál’ istennek intelligens labdarúgókról beszélünk, elég csak annyit megemlíteni: négy pedagógus játszik nálunk.

KM-KT

Címkék: , ,hirdetés