A megölt lány szülei szerint nincs az a büntetés, ami enyhítené a fájdalmukat

A megölt lány szülei szerint nincs az a büntetés, ami enyhítené a fájdalmukat
© Fotó: Dodó Ferenc
Nagyecsed – Eddig kizárólag kellemes élmények fűztek Nagyecsedhez: ünnepeltünk ott a baráti társaságunkkal majálist lufikkal és bográcsban főtt finomságokkal, hajnalig tartó mulatsággal. Ott voltam azon a szombaton, amikor a labdarúgó-csapat bajnok lett, a focisták pedig az Ecsedi Láp fesztivál aznapi fellépőjével, az Edda együttes tagjaival énekeltek, táncoltak a színpadon.


Ám hétfőn a munka vitt a városba – egy olyan útra, amilyet egyetlen újságíró vagy fotóriporter sem kívánna magának. Egy 19 éves lányt megölt az élettársa: a szintén nagyecsedi Z. Sándor eltávozáson volt, ám a megadott határidőre nem tért vissza az állampusztai börtönbe. Meglátogatta Szandrát, és egy erdős területen a cipőfűzőjével megfojtotta.

Ő tartotta Sanyiban a lelket

Amikor a Síp utcai házhoz érünk, a fiatal lány rokonai és ismerősei az udvaron beszélgetnek, próbálják felfogni a felfoghatatlant. Az édesanya a telefonját szorongatja, és percenként nézi meg a lánya fényképeit. – Ugye, milyen gyönyörű volt? – kérdezi. Igen, az volt. Kedves, vidám fiatal hölgy, aki optimistán mosolygott a kamerába. És akit a szeretteinek most el kell temetniük. – Nem tudom elhinni, hogy Csicsili (így becézték a lányukat, a szerk.) nincs többé – mondja az édesanya, Ilona, aki, akárcsak az édesapa, magát is hibáztatja a történtek miatt. – Sanyi nagyon szerette a kislányunkat, de féltékeny volt rá, és megfenyegette, hogy ha elhagyja, megöl bennünket. Szandra félt elmondani, hogy agresszíven viselkedett vele, mert bennünket akart óvni. Ha ezt tudtuk volna, nem engedtük volna, hogy együtt maradjanak. Nem kedveltük, de úgy voltunk vele, hogy akit a lányunk szeret, azt nekünk is el kell fogadnunk.

– Ő tartotta a lelket Sanyiban, akinek sokszor küldtünk a börtönbe pénzt és csomagot, még akkor is, ha itthon semmink sem maradt – meséli az édesapa, aki nem hiszi, hogy a férfi valóban a beteg édesapja miatt kért eltávozást a börtönből, ahol sikkasztás és csalás miatt négy hónapja ült. – Hallhatott valami hazugságot Szandiról, és eldöntötte, hogy megöli, szerintem ezért jött ki.

– Szombat délelőtt együtt voltak nálunk, előtte pedig a fiú szüleinél, ahol nagyon csúnyán beszélt a lányunkkal, sőt, a telefonját hozzá is vágta. De mi erről nem tudtunk, nem mesélte el nekünk. Azt mondták, meglátogatják a fiú anyját, mielőtt visszamegy a börtönbe. Én kilenckor még beszéltem Szandrával telefonon, a fiú fél tizenegykor indult volna vissza Állampusztára. Még egyszer hívtam Szandrát, de már nem vette fel. Később sem tudtuk elérni és elkezdtük keresni, este pedig hívott a keresztfiam, hogy megtalálták a holttestét – mesélte Bertalan, az édesapa.

Megszervezték a keresést

A keresést Tóth Áron szervezte meg – a lány nála dolgozott. – Szandrát mindenki nagyon szerette, és amikor szóltam, hogy eltűnt, innen a telepről ötven–hatvanan gyűltünk össze. Elindultunk az erdő felé – a háztól nincs túl messze a bozótos terület, amit a helyiek „longi-erdőként” emlegetnek –, és sajnos én találtam meg a holttestét, mint kiderült, akkor már legalább nyolc órája nem élt – mondja Áron, aki a városban lévő üzleteiben elhelyezett egy-egy dobozt, ahol a temetésre szánt adományokat gyűjtik. – A boltban, ahol Szandi dolgozott, van egy kamera. Sanyi bejött hozzá, a felvételeken pedig jól látszik, hogy tele volt feszültséggel, ijesztően viselkedett – mesélte.
A férfi, miután megölte a fiatal lányt, felhívta a testvérét és elmondta neki mit tett, majd elmenekült. Mint kiderült, Fábiánházára ment, ahol a rendőrök vasárnap délelőtt egy elhagyatott házban találták meg.

Soha többé nem látja a napot

És hogy hogyan tovább? A szülők azt szeretnék, ha a férfit soha nem engednék ki a börtönből, és azt mondják, a büntetés, legyen akárhány év is, kevés. – A mi kislányunk soha többé nem láthatja a napot, aki megölte, az pedig igen. Azt akarom, hogy ő is sötétségben éljen egész hátralévő életében – szorul össze az édesapa torka. Az édesanya újabb és újabb képeket néz a telefonján, nem igazán tudja felfogni, hogy a csillogó szemű lánya élete alig pár száz méterre a szülői háztól ilyen szörnyű véget ért. – Pedig még előtte volt az egész élet… – suttogja.

SZA


Nagyecsed - Egy cipőfűzőre akasztotta fel a barátnőjét az a nagyecsedi férfi, akit súlyosan beteg apjához engedtek ki a börtönből. Csalásért ítélték el, és állítólag példásan viselkedett. Most azonban nem a börtönbe ment vissza, hanem a barátnőjéhez, ott állítólag megtudta, hogy a lány megcsalta, ez...

Beismerte tettét az élettársát meggyilkoló nagyecsedi férfi
Nagyecsed - A nagyecsedi Z. Sándor kihallgatása alatt elmondta, hogy megölte élettársát. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság fogolyszökés és emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást Z. Sándor 29 éves nagyecsedi lakos ellen. A nyomozás ed...Nagyecsed.
SZON.HU


hirdetés