“A számmisztika szerint ilyenkor már a ruletten is a másik színt kell játszani…”

Akt.:
Fekete Gábor (balról) és a Nyírgyulaj a győzelmet „célozza” a Tuzsér ellen, miközben a sényői Bodó Gábor az „elhárításban” jeleskedhet a rakamazi fellépésen
Fekete Gábor (balról) és a Nyírgyulaj a győzelmet „célozza” a Tuzsér ellen, miközben a sényői Bodó Gábor az „elhárításban” jeleskedhet a rakamazi fellépésen - © Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Noha a hetedik kör után megpedzették néhányan, immár előre oda lehet adni az aranyat a Sényő-Carnifexnek, maguk az érintettek aligha isznak előre a medve bőrére.

Ámbátor szent igaz, Sándor Tamás „fiai” legutóbb – a mindaddig hasonlóan tökéletesen teljesítő – Nyírgyulaj eltángálásával (5–0) vastagon bizonyították, nem ördögtől való gondolat totál favoritnak titulálni őket. Ráadásul szemet szúr, hogy az élen nyomuló csapat egyre magabiztosabban szállítja a győzelmeket, a gólokkal sem spórolva. Megbántás legkisebb szándéka nélkül, a soros ellenfél, vagyis a Rakamaz alighanem a szezon legnagyobb durranását produkálná, ha hazai pályán akárcsak pontot csípne a Sényővel szemben.

Egy nappal korábban lesz jelenésük a második pozíciót egyelőre szilárdan tartó nyírgyulajiaknak, akik azt a Tuzsért fogadják, amely elmúlt heti győzelme dacára is tizenötödik pozícióban ragadt. Ránézésre a házigazda abszolút favorit, a bökkenő csupán annyi, a játékosok többsége péntek este még a futsal élvonal nyitányán lesz érdekelt – a Debrecen vendégeként. Ez pedig nyilván nem a legpihentetőbb módja a felkészülésnek…

A dobogóra rakétázó, egyre acélosabb formát mutató Mándok a Tiszavasvárival gyürkőzik. A hazaiak zsinórban három sikert mutathatnak fel, míg a Vasvári kapcsán ezerszer megírtuk, bármi kitelhet tőlük. Ezúttal is benne van a pakliban, hogy Kiss Gábor edző dob egy hátast a teljesítményük hatására – csak éppen azt nehéz megfejteni, a jó, netán rossz játék láttán…

Référne a pozitív élmény a Baktalórántházára is, de közel sem biztos, hogy erre a mátészalkai turnén a legalkalmasabb lehetőség. A szatmáriak főként saját közegükben képesek nagyot domborítani, nem mellesleg ontják a gólokat: a nyári mizéria közepette kevesen gondolták volna, hogy csak a Sényő, Mándok duó jegyez náluk több „dugót”.

Az alsóházból kitörni próbáló Dombrád, Fehérgyarmat páros egyaránt kemény bevetést iparkodik „pontosan” abszolválni. A Tisza-partiak a rutinra, kipróbált harcosaira alapozó Nagyecsedet, míg a gyarmatiak a betonvédelmet felvonultató Nagyhalászt (egyes egyedül a Sényő hátsó alakzata kapott kevesebb gólt – hármat..) próbálják elkapni.

Szó se róla, a balkányi védőkre is meleg pillanatok várnak Vásárosnaményban. Egyfelől, a Mirgai-legénység sorozatban négy meccset bukott el, másrészt a beregi katlanban rendszerint potyognak a gólok. Méghozzá olyan leosztásban, hogy többnyire a vendégeket mattolják. Na és a Dudás-brigádnak megfutott a szekér, legalábbis utolsó két mérkőzését megnyerte, befészkelődve az élcsoportba.

Ugyanakkor Seregi Mihály távozását követően Orosz Mihály vezetőségi tag, megbízott edzőként vezeti csatába a Kótajt, amely a Tarpát fogadja.

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 8. forduló (kezdés: 15, ifi: 13)

Szombat

Dombrád (14.)–Nagyecsed (6.)

Kozma Zsolt, dombrádi edző: – Nehéz mérkőzésre számítunk, amelyen, ha fegyelmezetten futballozunk, elérhetjük célunkat.

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Mivel a Dombrád hazai pályán mindenkire veszélyes, próbálunk úgy készülni a héten, hogy a kicsit a frissítésre fektetjük a hangsúlyt. Ez reméljük elég lesz arra, hogy ne fürödjünk be a Tisza-partján.

Mándok (3.)–Tiszavasvári (9.)

Dancs Béla, mándoki edző: – A szezon során Tarpán láttam először azt, hogy a csapat felszabadultan és jól futballozott. Megmutatták a fiúk, hogy taktikailag, mentálisan és fizikálisan kezdünk arra a szintre lépni, amit elvárok. Sajnos, akadnak problémáink, de a három pontot mindenképpen szeretnénk itthon tartani, mert ez egy nagyon fontos meccs.

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Nem a legjobb előjelekkel várjuk a Mándok elleni mérkőzest, sérülés és betegségek miatt több játékosommal még nem is találkoztam a héten. Ennek ellenére nem feltartott kezekkel érkezünk a soros bajnokira, hanem pontszerzes reményében. Aztán nem baj, ha több pont lesz belőle.

Mátészalkai MTK (7.)–Baktalórántháza (11.)

Opre Mihály, mátészalkai edző: – Az a helyzet, hogy egy pontot szereztünk legutóbb a Vasvári ellen, ami alapjában nem rossz eredmény, de csak akkor lesz igazán értéke, ha ezúttal is eredményesek leszünk,

Gebri Pál, baktalórántházi edző: – A múlt heti hazai kisiklást szeretnénk feledtetni, mégpedig egy idegenbeli kedvező szereplésssel, ami nem lesz egyszerű a jó formában lévő szalkai csapattal szemben.

Nyírgyulaj (2.)–Tuzsér (15.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Bizonyítani szeretnénk magunknak és az értünk szorítóknak, hogy a Sényő elleni katasztrófális játék és eredmény csak kisiklás volt.

Antal István, tuzséri edző: – Izgalmas, élvezetes mérkőzésre számítok, már csak azért is, mert öt-hat gyulaji játékosnak ifikorában az edzője voltam. Figyeltem a pályafutásukat, örülök és büszke vagyok rájuk, mert nem csak kiváló labdarúgók lettek, hanem értelmes, diplomás emberek. Ismerem az erősségeiket, persze ugyanúgy hiányosságaikat is, megpróbálom ennek megfelelően felkészíteni a csapatot. Ráadásul a Gyarmat elleni győzelem mentálisan erősebbé tett minket, ugyanakkor vannak betegek, sérültek, de bízom a pontszerzésben.

Vásárosnamény (5.)–Cellspan-Balkány (13.)

Dudás Zoltán, vásárosnaményi edző: – A Balkány jól kezdte a bajnokságot, az utóbbi időben viszont megtorpant, márpedig az ilyen mérkőzések veszélyt hordoznak magukban. Nekünk hazai pályán a három pont megszerzése a feladat, még úgy is, hogy négy hiányzónk lesz.

Mirgai László, balkányi edző: – Jelen helyzetünkben még az is gondot okoz, hogy ki tudjunk állni szombaton. Ha más nem, valamelyik kapusunk a mezőnyben kisegít minket… Természetesen mindent megpróbálunk, hogy tisztességesen helyt álljunk, meglátjuk, ez mire lesz elég.

Vasárnap

Kótaj (16.)–Tarpa (8.)

Orosz Mihály, megbízott kótaji edző: – Mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében.

Márton István, tarpai edző: – Szeretném „megköszönni” a megyei csapatok segítőkészségét – tisztelet a kivételnek – az összes mérkőzés időpontmódosítással kapcsolatban… De az biztos, hogy vasárnap ott leszünk a pályán, a szombati Szilvanapon megfelelően felkészülünk…

Rakamaz (12.)–Sényő-Carnifex (1.)

Varga Attila, rakamazi edző: – Kaszatanov, Fetyiszov, Larionov, Makarov, Krutovék sem nyertek bajnokságot százszázalékos teljesítménnyel. Szerintem, ez a Sényőnek sem sikerül. Az adatbankja „bántóan” egyszínű… A számmisztika szerint ilyenkor már a ruletten is a másik színt kell játszani…

Sándor Tamás, sényői edző: – Egy percre sem lankadhatunk, minden mérkőzést komolyan veszünk, továbbra is tiszteljük ellenfeleinket. A Rakamaznak is voltak jó meccsei, de természetesen a győzelem reményében lépünk pályára.

Fehérgyarmat (10.)–Nagyhalász (4.)

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – Mindenkinek egyszerűbb lesz, ha vasárnap nyerünk.

Ludánszki István, nagyhalászi játékos-edző: – A múlt heti vereségünket szeretnénk egy jó eredménnyel kijavítani. Sajnos, lesznek hiányzóink, de mindent megteszünk, hogy győztesen hagyjuk el a pályát.Nagyecsed.
SZON.HU


hirdetés