Gazdag programok a magyar kultúra hetén Mátészalkán

Akt.:
Böjte Csaba
Böjte Csaba
Mátészalka – A mátészalkai önkormányzat és a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház a hagyományokhoz híven nagyszabású programsorozattal készül a magyar kultúra hetére.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes Az élet legfontosabb feladata a szeretet című előadásával kezdődnek a programok január 19-én, pénteken 17 órától, majd Détár Enikő, Kulcsár-Székely Attila és a Talán Teátrum művészei 19 órától a Magyar Szellemi Kávéházba invitálják a kultúrabarátokat. Másnap, január 20-án 16 órától kórushangversenyt hallhatnak az érdeklődők a Zenebarátok Kórusa társszervezésében.

A magyar kultúra napján, január 22-én 17 órakor megkoszorúzzák Kölcsey Ferenc emlékművét. Az emlékezőket dr. Hanusi Péter, Mátészalka polgármestere köszönti, beszédet mond Kovács Sándor egyéni országgyűlési képviselő, közreműködik a Talán Teátrum.

A ünnepi hét zárásaként hétfőn 18 órától Alekszej ­Vasziljevics Tyivanyenko történész professzor A titokzatos idegen: Petőfi Sándor rabként Barguzinban című könyvével ismerkedhetnek meg. Az est vendégei lesznek Dalmay Árpád, a könyv magyar fordítója és Fuksz Sándor, a Magyarok Világszövetsége Petőfi Bizottságának elnöke.

KMNagyecsed.
SZON.HU


hirdetés