Helytállásra futotta, gólra nem

Akt.:
RSE Nagyecsed vs. BFC Siófok
RSE Nagyecsed vs. BFC Siófok - © Fotó: Janics Attila
Nagyecsed – Elkerülhető gólokat kapott a Nagyecsed a Siófoktól, amely érvényesítette a papírformát.

A fájdalom nem múlik. Másfél hónapja már annak, hogy a nagyecsediek futballistája, Czifrák Roland tragikus kimenetelű autóbalesetben életét vesztette, de a társak, a klubvezetők és a jelek szerint az ellenfelek sem feledik.

Szerdán az NB II-es Siófok volt a megyei I. osztályú nagyecsediek ellenfele a Magyar Kupában, és a hazaiak tetőtől talpig fekete szerelésben léptek pályára, a mezeken, a szív fölött feltűnt a korábbi jó barát neve is. A siófokiak részéről pedig a kezdés és a gyászszünet előtt Bíró Gábor technikai igazgató adta át Fodor András nagyecsedi klubelnöknek az emlékezés virágait.

A meccsen hiába igyekezett az ecsedi csapat, hogy eltüntesse a felek között meglévő két osztálynyi különbséget, a Balaton-partiak felülkerekedtek. Még úgy is, hogy a sáros, mégy talajú pálya elvileg a védekező harcmodorban kedvező csapatnak szokott kedvezni. A hazaiak persze, hogy nem rohantak neki ellenfelüknek, kapujuk elé visszahúzódva várták az ellencsapás lehetőségét. Jó fél órán keresztül működött a taktika, akkor egy szöglet utáni fejesből, aztán tizenegyesből szerzett gólt a Siófok. Bosszantó volt, hogy úgy került kétgólos előnybe a vendégcsapat, hogy akcióból nem tudta mattolni a jól záró ecsedi védelmet.

Megtehette volna ezt a házigazda a második félidőben, hiszen Bulyáki Krisztián és Erdős Márk is nagy helyzetbe került, utóbbi előbbi a kapusba lőtt, a kipattanóból pedig az oldalhálóba. A kettő között a harmadik gólt is megszerezte a Siófok – megint szögletből –, majd a harmadik gólt szerzője, a védő Lorentz Márton a végén még duplázott egy hazai bedobás utáni kontrából.

Kiesett, de derekasan helytállt a Nagyecsed, amely előtt akcióból több lehetőség adódott, mint a végül biztosan nyerő, a fizikai fölényét a kapu előtt érvényesítő Siófok.

Magyar Kupa: a legjobb 16 közé jutásért

RSE Nagyecsed–BFC Siófok 0–4 (0–2)

Nagyecsed, 500 néző, v.: Nagy N. (Punyi, Márkus P.),

Nagyecsed: Makó – Dobos Z., Pócsi, Homann, Bodogán – Ascsillán, Sarkadi G. (Zámbó K., 84.) – Nyíregyházi (Bulyáki K., 57.), Erdős M., Somlyai – Marinas. Játékos-edző: Ádámszki Róbert.

Siófok: Kis T. – Szilágyi Z., Fehér Zs., Lorentz, Farkas N. – Gál M., Petneházi (György N., 84.) – Kozma R. (Balogh B., 71.), Bévárdi, Nagy D. (Szabó B., a szünetben) – Elek B. Vezetőedző: Varga Attila.

Gól: Kozma R. (29.), Elek B. (11-esből, 39.), Lorentz (70. és 93.).

Mesterszemmel

Ádámszki Róbert: – Nem jutott más, mint gratulálni a Siófoknak a továbbjutáshoz, de a meccs összképe alapján nem volt négy gól a két csapat között. Minden egyes játékosomnak jár az elismerés a kupamenetelésért, és jó pihenést kívánok a téli szünetre.

Varga Attila: – Felkészültünk a hazai csapatból és az ijesztő körülményekből is. A célunk az volt, hogy minél előbb eldöntsük a továbbjutást, és megússzuk sérülés nélkül. Mindkettő teljesült, így boldog vagyok, a hazai csapatnak pedig gratulálok a mutatott játékához.Nagyecsed.
SZON.HU


hirdetés