Nem potyára akarnak utazni

A sényői és nagyecsedi csapat is szeretne továbblépni
A sényői és nagyecsedi csapat is szeretne továbblépni - © Fotó: Pusztai Sándor ​
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A Sényő-Carnifex, akárcsak a Nagyecsed idegenben lép színre a kupasorozatban.


A Sényő-Carnifex már villantott a Magyar Kupa országos főtábláján. A megyei első osztályban hibátlanul menetelő együttes a nyitófordulóban az NB II-es Kazincbarcikát gyűrte le – hosszabbításban. A szabolcsiak szerdán „csak” másodosztályú riválissal találkoznak, ugyanakkor a Pest megyei kettő Keleti csoportban listavezető Duna-Tisza Aszfalt Törtel otthonában esedékes fellépés szemernyivel sem ígérkezik könnyebbnek. A hazaiakat a korábbi Szpari tréner, Véber György irányítja, aki egykoron ádáz csatákat vívott a pályán a látogatók szakvezetőjével.

– Vannak sérült és beteg játékosaink, már csak ezért sem lesz egyszerű a mérkőzés – taglalta Sándor Tamás, a Sényő edzője. – Megnéztük személyesen az ellenfelet, amelynek akadnak rutinosabb labdarúgói és az is biztos, bár papíron megye kettes csapatról van szó, a játékoskeret alapján ennél többre hivatott. Megpróbálunk azért továbbjutni.

A korábbi veretes sikerek után romokból próbálnak várat építeni Tatabányán. Az egykoron az NB I-ben is rettegett klub egészen a Komárom-Esztergom megyei másodosztályig süllyedt, ahol tizenegy fordulót követően pontveszteség nélkül nyomul a tabella élén. A Magyar Kupa előző fordulójában az NB II-es Sopront ejtette ki, vagyis a küzdelemsorozat aktuális körében a Nagyecsed is meleg pillanatokra számíthat. Annyit azért megjegyeznénk, a legutóbbi kupafordulóban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászárokszállás is jól szerepet mindaddig, amíg a szatmáriak alaposan el nem kalapálták őket.

– Néhány magasabb osztályt is megjárt rutinos futballista mellett többnyire fiatalok szerepelnek az ellenfélnél, ennyit már tudunk – osztotta meg a legfontosabb információt Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos-edzője. – Ha már megtesszük a hosszú utat, elutazunk, akkor nyilván nem fürödjük le a meccset, sőt, nagyon is oda tesszük magunkat, mert egyértelműen szeretnénk továbbjutni. Szerdán reggel hétkor indulunk, remélhetőleg nem hiába utazunk annyit. Hiszem, hogy a társaság képes kiharcolni a győzelmet, mert többször bizonyította, bárkit képes legyűrni.

KM-KTNagyecsed.
SZON.HU


hirdetés