Tölgyes éremre esélyes

Tölgyes Dorottya
Tölgyes Dorottya
Nyírbátor – Fontos ranglistapontokat kell megvédenie Csehországban.


Tizenhét magyar résztvevővel rendezik meg szerdától a cseh nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-bajnokságot Hodonínban. A viadalon a serdülők mezőnyében Tölgyes Dorottya, a Nyírbátori ASE versenyzője kiemelt.

A főtáblán kezd

– Népes mezőny gyűlt össze a hagyományos cseh utánpótlástornán, a legjobb román, francia és japán játékosok mellett minden ország igyekszik a korosztálya legjobbjaival részt venni – fogalmazott Csekő Sándor, a Nyírbátori ASE szakosztályvezetője.

– A tavalyi jó szereplésnek köszönhetően Dorottyának fontos ranglistapontokat kell megvédeni, és erre minden esélye meg is van. Eddigi nemzetközi eredményeinek köszönhetően egyéniben hatodikként emelték ki a szervezők, ez az jelenti, hogy nem kell részt vennie a csoportküzdelmekben, hanem egyből a főtáblán kezdheti meg a versenyt vasárnap. A japánok a fő esélyesek, de egy jó sorsolással szép eredményt érhet el Dodó – reménykedett a szakvezető.

– Párosban a walesi, anyai részről kínai Anna Hursey-vel az oldalán a negyedik kiemeltként vágnak neki a versenynek, az egyénihez hasonlóan szintén a főtáblán kezdenek.

– Csapatban Adamik Csengével már sokszor bizonyítottak, tavaly novemberben ezüstérmet szereztek a hölgyek csapatversenyében a szlovák serdülő nemzetközi asztalitenisz-bajnokságon. Ezen a versenyen is kiemeltek, és bizony éremesélyesek.

– Összességében egyéniben a legjobb nyolc közé, párosban és csapatban pedig a legjobb négy közé várjuk Dorottyát – mondta végül Csekő Sándor.

BBNagyecsed.
SZON.HU


hirdetés