Nagyhalász: De az ördög nem alszik!

A nagyhalásziak ellen rendre „bedőlt” az ellenfelek terve
A nagyhalásziak ellen rendre „bedőlt” az ellenfelek terve - © Fotó: Pusztai Sándor
Nagyhalász – A Nagyhalász vastagon túlszárnyalta az előzetes tervet, ettől rosszabb ne legyen!


A Nagyhalász betonvédelmével alapozta meg az őszi hadjárat sikerét. A megyei első osztályú futballcsapat tizenöt fellépésen alig kilenc gólt engedélyezett ellenfeleinek, ennél csak és kizárólag az élen nyomuló Sényő-Carnifex kapott kevesebb „dugót”, szám szerint hetet. Ugyancsak a stabilitásról árulkodik, hogy a Ludánszki-legénység igazán nagy baki nélkül vészelte át az idényt, két vereségét a hibátlan Sényőtől, illetve a Vásárosnamény ellen „nézte be”. Utóbbira mentségül szolgál, hogy arra a hétre esett az Iváncsa elleni Magyar Kupa-meccs, amikor az országos főtábla nyitókörében búcsúzni kényszerült az NB III-as látogatóval szemben.

– Az idény előtt arról beszéltünk a vezetőkkel, hogy olyan csapatot formáljunk, amely stabil tagja lehet a középmezőnynek – vázolta a tervet Ludánszki István játékos-edző, amit vastagon túlszárnyalt a Nagyhalász. – Ehhez képest egyértelmű sikernek tartom az eddigi szereplést. A szezonnak több kulcspillanata volt, a valódi fordulópont viszont az ötödik fordulót megelőző időszak jelentette, amikor szerdán tizenegyesekkel nyertünk Tuzséron, így a főtáblára kerültünk a Magyar Kupában, majd szombaton Nagyecseden bajnoki mérkőzésen győztünk. Érzésem szerint ekkor hitte el igazából mindenki, hogy többre vagyunk hivatottak. Ehhez hozzájárult, hogy beváltak az új igazolások, kiemelkedően teljesítettek, továbbá, hogy valamennyi játékos tette a dolgát. Szóval soha rosszabbat!

Ludánszki István nem nyeretlen két éves, tudja, az évad második felében nem egyszerű mutatvány megőrizni a jelenleg birtokolt harmadik helyet.

– Tisztában vagyunk azzal, az ördög nem alszik, ha kifogunk egy rossz szériát, könnyen lejjebb csúszhatunk a tabellán. Nehéznek ígérkezik a tavasz, annál is inkább, mivel számítani lehet arra, hogy nagy lesz a kiesés elleni harc, ami különösen éles meccseket sejtet. Ugyanakkor nem tervezek változást a keretben: hosszú idő igazán ütőképes csapatunk van, persze, mindig előfordulhat, hogy akad olyan játékos, aki távozni akar, ezzel kalkulálni kell. Annyit mondhatok, személy szerint ragaszkodok ehhez a garnitúrához. Azt fontos megjegyezni, a vezetők mindenben segítettek, és persze, nem feledkezünk meg szurkolóinkról, akik élnek-halnak a csapatért.

KM-KT

Halászi halmaz

A Nagyhalász megyei I. osztályú csapatnának bajnoki mutatói
3. Nagyhalász 15 9 4 2 30–9 31
Hazai pályán: 7 5 1 1 16–3 16
Idegenben: 8 4 3 1 14–6 15
Házi góllövőlista. 7 gólos: Tóth Gergő Sándor. 4 gólos: Nagy Norbert, Ladányi Dávid. 3 gólos: Gégény Mihály, Varga Dániel. 2 gólos: Hajzer László, Mátrai Norbert, Simon Dániel. 1 gólos: Barzó Gergő, Hudák Máté, Ludánszki István.Sporthírek


hirdetés