Nemzetközi salakszórás a nagyhalászi oválon

Akt.:
A MACEC Kupán egymás ellen motorozott Andrej Kobrin (sárga sisakjelzéssel) és Kovács Roland, szombaton egymásért fognak
A MACEC Kupán egymás ellen motorozott Andrej Kobrin (sárga sisakjelzéssel) és Kovács Roland, szombaton egymásért fognak - © Fotó: Mán László
Nagyhalász – Négy csapat verseng a Barátság Kupán, Andrej Kobrin a hazaiakat erősíti.

Szombaton ismét motorzúgástól lesz hangos a Nagyhalászi Speedway Ring. Idén harmadszor rendeznek rangos nemzetközi salakmotoros versenyt a nagyhalászi oválon. A párosok Európa-bajnoki elődöntője, majd a MACEC Kupa után most a Barátság Kupa sorozat kezdődik a honi salakmotorozás ékszerdobozában.

Két junior kötelező

A Barátság Kupában négy klub versenyzői versengenek, mind a négy klub egy-egy forduló házigazdája. A nyitány augusztus 18-án, szombaton 16 órakor kezdődik Nagyhalászban, ahol a rendező mellett a lengyel Speedway Club Žarnovica, a cseh AK Markéta Praha és az ukrán a Rivne Speedway Club vaspapucsosai ülnek nyeregbe.

Nincs joker és taktikai csere

A lebonyolítási szisztéma hasonló a korábbi csapatvilágbajnoki sorozatban használthoz, azzal a különbséggel, hogy jokert és taktikai cserét nem lehet alkalmazni. A hazai csapat mindig piros sisakszínnel versenyez, a résztvevőknek kötelezően két-két felnőtt és junior versenyzőt kell a csapatba állítania. Lehet még egy ötödik motoros is, aki kizárólag fiatal lehet.

Ami a nagyhalászi együttest illeti, a csapatkapitány Kovács Roland, mellette Andrej Kobrin a másik felnőtt, míg Fazekas Dennis és Bárány Márk a két junior. Hogyan került a csapatba az ukrán Kobrin, aki egyébként igencsak ismeri és szereti a halászi pályát? Az egyik salakmotoros portálon (speedwaylive.org) megjelentek szerint Magosi Norbert másik versenyen vesz részt, Benkő Roland pedig nem válaszolt a megkeresésre.

Kevés a magyar motoros

Több hadra fogható magyar versenyző nem volt, így került a képbe és a csapatba az ukrán motoros, aki a MACEC Kupán a harmadik helyen zárt, tavaly pedig tagja volt a csapatbajnok nagyhalászi alakulatnak.

– ML –Nagyhalász.
SZON.HU

További hírek a Sport kategóriából


hirdetés