Nagyjából egyforma volt a mérlegük

Laskai Írisz és Tölgyes Dorottya a papírformának megfelelően szerepelt Pozsonyban
Laskai Írisz és Tölgyes Dorottya a papírformának megfelelően szerepelt Pozsonyban - © Fotók: ittf.com
Nyíregyháza, Nyírbátor – A nyíregyházi Laskai Írisz és a nyírbátori Tölgyes Dorottya sem vallott szégyent a szlovák nemzetközi bajnokságon.

A serdülőválogatott tagjaként Laskai Írisz (NAC Nyíregyháza) és Tölgyes Dorottya (Nyírbátori ASE) is szóhoz jutott a szlovák nemzetközi bajnokságon, amely része a nemzetközi szövetség körversenyének.

A két megyénkbeli lány nagyjából egyformán szerepelt a három versenyszámban – hozták, amit lehetett, de különösebb bravúrt nem tudtak felmutatni. Persze, figyelembe véve, hogy Tölgyes Dorottya még újonc korcsoportos, tőle azért minden egyes győzelem fegyverténynek számít. Így az is, hogy egyesben a csoportjából három győzelemmel (lengyel, szlovákiai és svéd riválist győzött le) került a főtáblára, ahol ukrán ellenféltől szenvedett 3:2-es vereséget. Laskai Írisz a csoportmeccsek során fehérorosz és szlovák ellenfelét legyőzte, a svédtől kikapott, de így is eljutott az egyenes kieséses szakaszig, ahol svéd rivális állította meg.

Párosban a tatai Adamik Csenge oldalán szereplő Tölgyes Dorottya jutott tovább, miután legyőzték ukrán, iráni ellenfelüket, aztán a nyolc közé jutásért egy litván testvérpártól szenvedtek vereséget, döntő játszmában. Laskai Írisz az ajkai Pad Franciska oldalán szerepelt, és német riválistól kaptak ki.

Csapatban is hasonló volt a felállás, a Laskai Írisz, Pad Franciska összetételű egység kapta az A jelű megkülönböztetést, és ők a szlovák B, a német C és a horvát válogatott legyőzésével a tizenhatos főtáblára kerültek, ahol erőnyerőként kezdtek, majd a negyeddöntőben a franciáktól kaptak ki. Adamik Csenge és Tölgyes Dorottya a magyar B csapatot alkotta, a csoportban a lengyel B és az ukrán B csapatot legyőzték, a franciák B egységétől viszont Tölgyes Dorottya két egyéni győzelme ellenére 3–2-re kikaptak, így nem jutottak tovább.

Megállás nincs, a két versenyző – az ifjúságiak között szereplő nyírbátori Molnár Dáviddal kiegészülve – ezen a héten már a szombathelyi Aréna Savariában, a magyar nemzetközi korosztályos bajnokságon szerepelnek.
hirdetés