Nagykálló európai szintű kisváros lesz

Nagykálló európai szintű kisváros lesz
Szombaton rendezték meg a városközponti fejlesztés nyitórendezvényét.

A régi és a modern összekapcsolása, a múlt és a jövő harmonizálása hamarosan úgy valósul meg Nagykállóban, hogy a város lakói büszkén elmondhatják majd magukról: európai szintű településen laknak. Nagyarányú funkcióbávítő városközpopnti fejlesztésbe kezdett ugyanis a nagykállói önkormányzat az Európai Unió támogatásával, az Európai regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, s a beruházás nyitórendezvéynét a Nagykállói Napok keretében szombaton rendezték meg.

“Minden helybeli büszke lesz”

Mint Juhász Zoltán polgármester köszöntőjében elmondta, már 2005-ben, 2006-ban tárgyalta az önkormányzat ezt a fejlesztést, s többször is átgondolták, milyen legyen. Reményét fejezte ki, hogy két év múlva olyan lesz Nagykálló belvárosa, amelyre minden helybeli büszke lesz. A város szívében megépül a multifunkciós közszolgáltató tér üzlethelyiségekkel, városházával, házasságkötő teremmel, előtte park épül, alatta pedig parkoló. Járdák épülnek, s megújul az Óbester Étterem és a református templom homlokzata. Új városi piac is épül majd fedett elárusítóhelyekkel, gombavizsgálóval és mosdóhelyiségekkel.

Róka László, a MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda ógyvezető igazgatója arról szólt a nyitórendezvényen, hogy lépésről lépésre lehet azt megvalósítani, hogy Nagykálló európai szintű kisváros legyen. A szakemberek eddig a tervező, egyeztető munkákat végezték, az igazi építő munka most kezdődik majd, de látványos majd csak két év múlva lesz.

A nyitórendezvényt a Kállai Gyermek Néptánccsoport és a Kállai Kettős Néptánccsoport színesítette műsorával.

– M. Magyar László –
hirdetés