Színházi előadásra készül az Érpataki Asszonykórus

Színházi előadásra készül az Érpataki Asszonykórus
Érpatak – A több mint húsz éves működése után még mindig meg tudja lepni rajongóit az Érpataki Asszonykórus. A csoport számára nem volt elég, hogy szerepeltek a Csillag születikben, a Vacsora csatában, a Reggeli műsorában. Saját lemezt adtak ki, amely Platina lemez lett, népdalos kategóriában megkapták a legmagasabb minősítést, az Aranypáva Nagydíjat. Felállították a folyamatos népdaléneklés Guinness rekordját, most ismét új arcukat mutatják meg, ezúttal a színházban.

Az Asszonykórus felkérést kapott, hogy részt vegyen a IV. Pajtaszínház programban, így a színjátszásban is kipróbálhatják magukat az asszonyok. A magyar kultúra napja előtt tisztelegve január végén a Nemzeti Színház stúdiószínpadjain mutatják be új műsorukat, melyre gőzerővel és a tőlük megszokott jókedvvel készülnek a mindennapi élet dolgai mellett. A színpad nem idegen a lányok számára, azonban a színjátszásban először próbálják ki tehetségüket. Fontos kiemelni, hogy ezzel a programmal nem csak magukat, hanem Szabolcs-Szatmár- Bereg megyét is, de elsősorban településüket, Érpatakot képviselik, és példát mutatnak a fiatalabb generációknak. Erre a sajtótájékoztatón Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára is felhívta a figyelmet: „a Pajtaszínház program nemcsak a kistelepülések kultúramegtartásának, továbbadásának szempontjából fontos, hanem kiemelkedő annak közösségformáló, társadalomfejlesztő hatása is.”

A program keretében a felkészüléshez az asszonyok egy kitűnő mentort is kaptak maguk mellé, Buzogány Béla színművész úr személyében.

– Erdélyhegyiné Dévai Renáta –Nagykálló.
SZON.HU


hirdetés