Videó: Betörőket fogtak Debrecenben

Akt.:
Videó: Betörőket fogtak Debrecenben
© Forrás: police.hu
Debrecen – A debreceni rendőrök percenken belül elfogták azt a két férfit, akik a megalapozott gyanú szerint egy építkezésről tulajdonítottak el rézkábeleket, szerszámokat és műszaki cikkeket.

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre február 6-án 0 óra körül arról, hogy Debrecenben, Gárdonyi Géza utcában két ismeretlen férfi a szomszédban lévő építkezésről rézkábeleket, szerszámokat és műszaki cikkeket tulajdonít el. A járőrök rövid időn belül a helyszínre mentek, ahol széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek. A kapott személyleírások alapján a rendőrök perceken belül elfogták a bűncselekmény két feltételezett elkövetőit egy közeli utcában.

A 40 éves G. Csabát és a 34 éves L. B. Zsoltot az egyenruhások előállították a rendőrkapitányságra. A nyomozók a két férfit gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. Mindketten beismerő vallomást tettek és elmondták, hogy az építkezésről ellopott tárgyakat a közeli utcákban rejtették el. A rendőrök az eltulajdonított szerszámokat, vezetékeket és műszaki cikkeket részben megtalálták és lefoglalták.

Helyszíni kihallgatásuk során a két férfi azt is elmondta, hogy további hat debreceni ingatlanba is betörtek, amelyekből kerékpárokat és szerszámgépeket loptak el. A nyomozók a gyanúsítottaknál tartott házkutatások során további bűncselekményekből származó tárgyakat találtak és foglaltak le.

A Debreceni Rendőrkapitányság a debreceni és a bökönyi gyanúsítottakkal szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

– police.hu –Nagykálló.
SZON.HU


hirdetés