Nyíregyháza hírei

2013.03.08. 14:11

„Elégedett vagyok a Kelet-Magyarországgal”

Nyíregyháza - Dr. Loós Tibor a legjobban azokat az írásokat szereti, amelyek előre viszik Nyíregyháza és a megye ügyeit, az emberek életét.

Nyíregyháza - Dr. Loós Tibor a legjobban azokat az írásokat szereti, amelyek előre viszik Nyíregyháza és a megye ügyeit, az emberek életét.

 Több szállal is kötődik a Kelet-Magyarországhoz dr. Loós Tibor nyugalmazott gyermek-tüdőgyógyász főorvos. Egyrészt a megyébe kerülése, 1954 óta olvasója, 1991 óta pedig előfizetője is lapunknak, másrészt többször szerepelt az újság hasábjain az elmúlt évtizedekben. Írtunk róla többek között, amikor egykoron a Bencs-villában kialakított gyermek tüdőosztály vezetője volt, amikor 1978-ban az Akadémián megvédte kandidátusi értekezését, majd amikor 1993-ban Nyíregyháza díszpolgára lett.

– Reggel ébredés után az első utam a postaládához vezet. Bár megtekintem a címlapot, hátulról kezdem el olvasni az újságot. Tulajdonképpen mindent elolvasok. Megnézem azt is a 89. születésnapomhoz közeledve, hogy nem szerepelek-e ott a gyászjelentések között, de egyaránt érdekel az időjárás, a várható hőmérséklet is – vázolja olvasási szokásait a doktor úr.

– A legjobban azokat az írásokat szeretem, amelyek előre viszik a város és a megye ügyeit, az emberek életét. A jegyzetek is érdekelnek, különösen ha a mondanivalójukkal egyet is értek. Szívesen olvasom, hogy összefognak idősek és fiatalok a más szemetének eltakarítása érdekében, de elszomorít a szemetes utcák látványa. Elolvasom a politikai pártok véleményét is, de elszomorít az egymást mocskoló hangnem. Jó ötletnek tartom a régi fényképek bemutatását. Egykoron szívesen olvastam a lapban Margócsy József tanár úr várostörténeti írásait, a hasonló cikkeket most is örömmel fogadom. A közelmúltban tetszett egy bujtosi ház történetéről szóló riport.

– Örülök annak is, hogy napjainkban jóval több a lapban az egyházakkal kapcsolatos információ, mint régebben. Érdeklődve várom az új pápa megválasztását, az újság eddig is részletesen foglalkozott ezzel a témával. Összességében elégedett vagyok a Kelet-Magyarországgal – tette hozzá dr. Loós Tibor.

M. Magyar László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!