Nagyköveti vizit a városházán – körvonalazódik a belga-magyar együttműködés

Akt.:
Nagyköveti vizit a városházán – körvonalazódik a belga-magyar együttműködés
© Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – Megyénkbe látogatott Belgium magyarországi nagykövete azért, hogy a régió gazdasági életet feltérképezhesse.

Marie-France Andre nagykövetasszony szerdán Tuzséron járt, ahol a belga érdekeltségű, PET-palackok előformáit gyártó Resilux-nál vendégeskedett. Az éjszakát már Mándokon töltötte, majd csütörtöki első útja a megyeszékhelyre vezetett, hogy dr. Kovács Ferenc polgármesterrel találkozzon.

– A jövőbeni együttműködési lehetőségekről beszélgettem Nyíregyháza polgármesterével. Úgy látom, hogy ez a régió is dinamikusan fejlődik, köszönhetően az olyan formátumú cégeknek, mint amilyen a Lego – fogalmazott Marie-France Andre nagykövetasszony.

– Nagyon jó befektetési lehetőségek rejlenek Nyíregyházában, ám ezek mit sem érnek, ha nem villantjuk fel a potenciális befektetőjelöltek előtt. Hiába ússzuk át az Atlanti-óceánt, ha senki nem tud róla – élt egy szemléletes párhuzammal dr. Kovács Ferenc polgármester, aki hozzátette: a flamand kapcsolatai eddig is megvoltak mind a megyének, mind pedig a megyeszékhelynek, de ezek az utóbbi időben kissé háttérbe szorultak.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország április 17-i számában és a kelet.hu-n.
hirdetés