Nagyméretű télikabátban is vonzóan

Nagyméretű télikabátban is vonzóan
A kerekded hölgyek számára, akik kevésbé elégedettek magukkal, felüdülést is jelenthet a tél, ugyanis ilyenkor sokat takaró ruhákba kell öltözni. Másrészt viszont a plus size alkatúak – mint minden nő – szeretnének a lehető legjobb formájukban mutatkozni a legnagyobb zimankóban is.

A nőies formákra is lehet építeni

A teltek a legnagyobb fegyvere a megjelenésben, ha a hátránynak is tekinthető tulajdonságaikat előnyükre fordítják.

A férfiak többsége odavan a kerek formákért, és ezekre érdemes hangsúlyt fektetni az öltözködésben. Egy felső esetében például, ha a figyelmet a dekoltázsra tereljük – és ezzel a kevésbé formás testtájakról eltereljük -, biztos a siker.

A télikabátok esetében kevésbé megoldható a dekoltázs megmutatása, ha nem akarjuk a megfázást kockáztatni. Mégis vannak fazonok, amelyekkel sokkal előnyösebbé varázsolhatjuk a külsőnket. Érdemes olyan webshopból vásárolnunk, amely kimondottan 44-es méret felettiekre koncentrál.

Kerüljük a túlméretest, a duplagombolást

Az első jótanács, hogy kerüljük az oversize darabokat: hiába vagyunk plus size méretűek, inkább a test vonalait követő, mint annál nagyobbat mutató kabátra szavazzunk. A széles váll például a magas, karcsú sziluettel működik csak jól.

A túl hosszú, túl bő téli ruhadarabok előnytelenül állnak, ide tartoznak a comb középig lógó vastag óriás pulóverek is. Ne viseljünk szűk, kisebb méretű darabokat sem, a megoldás a pont passzoló.

A télikabátok terén a duplagombolás és a nagykockás ‘gyilkos’ hatású: több kilót is ránk tud varázsolni.

Régi keletű tanács, hogy a nem darázsderekúak kerüljék az öves megoldásokat. Ám ha egy kicsit is látható a derekunk, már nőiessé teszi a megjelenésünket egy öv.

A teltek számára előnyös, ha megbontja valami a törzset, így az kevésbé egységes, kevésbé tűnik nagynak. Épp ezért remek megoldás az átlós gombolás, átlós minta, vagy a hosszú gallér rész.

A test típusunkat is vegyük figyelembe

Hosszabb kabátnál előnyös a derékig szűk, onnan lefelé bővülő, rövid dzsekinél a szűkített, karcsúsított fazon.

Kerülendő az A vonalú, lefelé bővülő kabát, ami rossz ponton vágja el a testet. A vékony, szép lábakkal rendelkező alma alkatúaknak lehet ez jó megoldás.

A körte alkatúak, akik a csípő részen a legerősebbek, jó, ha a karcsúbb felsőtestre terelik a figyelmet, egy rövidebb fazon erre tökéletesen megfelel.

A világos, rövidebb dzsekik alá vegyünk fel sötét pulóvert, ez is egy remek kicsinyítő optikai trükk.

A mostani szezonban a ballonkabátok, vagy a műszőrmék melegen ajánlhatóak, mindkettő nagyon nőies, és megfelelő szabással bármilyen alakon jól hat.

– PR cikk –
hirdetés