Nagyobb horog és csali, és nagyobb lesz a hal is

Molnár András az egyik ponttyal
Molnár András az egyik ponttyal - © Fotó: magánarchívum
Verbatanya, Kálmánháza – Végre eljött az idő, hogy a naplómba egy újabb sikeres horgászatot jegyezzek fel! A gyönyörű októberi időjárást kihasználva Verbatanyára látogattam el a napokban – kezdte szerkesztőségünkhöz küldött élménybeszámolóját a Kálmánházán élő Molnár András, majd így folytatta: Mindhiába volt jó idő, bizony a víz hőmérséklete már annál hidegebb volt. Kétféle etetőanyagot vittem magammal.


A választásom egy halas és egy fűszeres jellegűre esett. Mindkét etetőanyagomhoz hideg vízi aromát adtam. A hely elfoglalása után már a második dobásra egy gyönyörű szép pontyot akasztottam. Ezután két nagyobb testű hal is leakadt a horogról, ami a lefinomított felszerelésnek volt köszönhető, így a délelőtti órákban szebbnél szebb dévérkeszegek és ezüstkárászok társaságát élvezhettem.

Dél körül a megmaradt kevéske etetőanyagommal szerettem volna még pontyot fogni. Ezúttal nagyobb horgot és nagyobb csalit alkalmaztam. Érdemes volt kockáztatni, sorra jöttek a 8–9 kg közötti pontyok.

Sokszor apró dolgokon múlik a horgászat sikere, ha kevés időt tölthetek el a vízparton, minden lehetőséget ki kell használnom!” – tette hozzá a levele végén Molnár András.

KM
hirdetés