Nagyobb hozamra is ösztönzi a növényeket

Cserepes virágaink alá helyezzünk tányért vagy tálcát
Cserepes virágaink alá helyezzünk tányért vagy tálcát - © Fotó:: ÉKN-archív
Nyíregyháza – Augusztus végén, amikor lassan beköszönt az ősz, kertjeink gyakran úgy festenek, mintha fáradtak, kimerültek lennének. Növényeink a szárazság hatására a kert hangulatát is szomorkássá teszik.

Itt az ideje, hogy energiát és időt szánjunk kertünk gondozására, szebbé tételére. Azokat a növényeket, amelyek igénylik, gondosan öntözzük meg.

Cserepes növényeink alá helyezzünk tányért vagy tálcát, ezáltal is takarékoskodva a vízzel. Fontos, hogy csak azokat a virágokat öntözzük, amelyek kezdenek lankadni. A víz áztatni fogja a gyökérzónát is, mivel a száraz időjárás hatására a gyökerek felszínre kerülnek, és ez még sebezhetőbbé teszi a növényeket.

Meleg időben öntözéssel meg lehet akadályozni a spenót és a petrezselyem korai felmagzását, és a futóbabnak is jól jön egy kis víz, ha elesettnek néz ki. Naponta ha néhány percet arra szánunk, hogy eltávolítsuk az elszáradt virágokat, visszametsszük a száradásnak indult leveleket, akkor nagyon szép lesz a kertünk, mivel arra ösztönözzük virágjainkat, hogy többet virágozzanak, és ne a magzással legyenek elfoglalva. A ritkítás is serkenti a növényeket, s nagyobb terméshozamra ösztönzi őket.

– edenkert.hu –
hirdetés