Nagyok voltak kispályán is az ibrányiak

Az ibrányi együttes először, de meglehet, nem utoljára hódította el a megyei terembajnoki címet
Az ibrányi együttes először, de meglehet, nem utoljára hódította el a megyei terembajnoki címet - © Fotó: Pusztai Sándor
Ibrány – Csapd le csacsiban is lehet örülni a környerésnek, a tornagyőzelemnek pedig kiváltképp.


Madalina György és a siker kéz a kézben jár. Talán maga az immár galambősz szakember sem gondolta, hogy lassan úgy fogják emlegetni, mint a megyei teremfoci egyik királyát. Na jó, ha van is ebben némi túlzás, cáfolhatatlan tény: az 5. Nyírerdő Kupán diadalmaskodó Ibrány edzője az előző kiírásban a Rakamazt vezette a csúcsra. Itt illik mindjárt idebiggyeszteni, hogy mindkét sikerben vastagon benne volt négy futballista, nevezetesen Deme Attila, Csáki József, Majoros Ádám és Szobonya Gábor, akik tavaly nyáron a trénerrel egyetemben érkeztek a Tisza-parti legénységhez. Így ők öten dupláztak, sőt akár triplázhatnak is, elvégre az ibrányiak a feljutás első számú esélyesei nagypályán, a megyei másodosztály Pannónia Zrt. csoportban.

– Ha valaki Csapd le csacsiban nyer egy kört, annak is lehet örülni – indított a kártyából kölcsönzött hasonlattal Madalina György, az Ibrány trénere – Természetesen én is örülök, hogy az utóbbi három évben egy harmadik hely után két első helyet sikerült szerezni az aktuális csapatommal. Az is értékes ez a győzelem, mert igazán magas színvonalú tornát nyertünk meg. Azt tudni kell, a megyei csapatokban sok olyan játékos szerepel, aki rendszeresen játszik kispályán. Akadnak, akik három-négy helyről összeállva a regionális futsalbajnokságban játszanak, illetve komplett csapatok a nyíregyházi városi kispályás bajnokságban. Ehhez képest nálunk a szezon közben tilos kispályázni.
Szó se róla, az ibrányiak megküzdöttek a végső diadalért, a fináléban például a korábbi háromszoros tornagyőztes Nyírgyulajt gyűrték le – hetespárbajba torkollott mérkőzésen.

– Egyike érdekessége volt a nyolcas döntőnek, hogy nehezen indultunk, az egyik prominens csapatvezető, aki régen benne van a szakmában, bőszen győzködte a körülötte állókat, hogy az Ibrány nem tud kispályázni – jelezte a bántás legkisebb szándéka nélkül Madalina György. – Volt némi igazsága, hisz mi másként kezeltük a labdát, nem alkalmaztunk különböző forgásokat, nem játszottunk figurákat, ellenben azt tettük, ami nagypályán is jellemző ránk, labdabiztosak voltunk, jól és gyorsan passzoltunk, ráadásul erővel is bírtuk. További pikantériája volt számomra a tornának, hogy aktuális csapatom harmadszor került szembe a megye legjobb kispályás csapatával, a Nyírgyulajjal: mindháromszor döntetlent értünk el vele szemben, és kétszer tornát nyertünk előtte. Ettől a szememben még ők a number one.

KM-KT


Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Madalina-legénység a nagydöntőben hétméteresekkel gyűrte le a Nyírgyulajt. Nem kispályás mezőny állt össze az 5. Nyírerdő Kupa megyei teremlabdarúgó torna végjátékára. Az előző kiírásban a nyolcas döntőbe masírozó együttesek közül öt ezúttal is érdekelt volt az esemény...További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés