“Nagyon elfáradtam”

“Nagyon elfáradtam”

A reggeli bemelegítő edzésen Talmácsi Gábor a 3. helyen végzett, viszont hányingere volt és nem érezte jól magát, így a verseny előtt ismét felkereste Costa doktort és ismét infúziót kapott.

A magyar motoros a 7. helyről várta a rajtot, ami jól sikerült és 2 helyet előrelépve 5-ként zárta az első kört. Talma, ahogy tervezte is, mindenképpen szerette volna tartani a lépést az élbollyal, de tudta, hogy tartalékolnia kell erejével is, hogy végig bírja a 23 körös versenyt.

A mezőny élén Pesek, Simon és Bautista haladt. Őket követte egy ötös boly, melyben Talma is ott volt, majd kezdett kicsit lemaradni. Mint később kiderült előjött a váltóelektronika tegnapi problémája, melynek következtében ismét nem tudott megfelelően váltani, és a gázt is el kellett venni. Hogy mi okozhatja ezt a problémát, még nem tudják a szerelők.
A versenyt Alvaro Bautista nyerte, mögötte Lukas Pesek-et és Mattia Pasini-t intették le a dobogós helyeken, Talma legjobb Hondásként a 8. lett.

Talmácsi Gábor nyilatkozata a verseny után: Nagyon elfáradtam a verseny végére. Örülök, hogy az első versenyen az új csapattal sikerült értékes pontokat gyűjtenem. Megpróbáltam az élbollyal menni, de ismét probléma adódott a váltóelektronikával, ami miatt nem tudtam rendesen váltani és kezdtem lemaradni. Azt mondom, hogy összességében nem rossz ez a 8. hely felvezetésnek, és ha én is és a motorom is rendben lesz, akkor ennél csak jobb lehet a jövőben.

Moto GP, 125 cc

2006. március 26.

Jerez de la Frontera, verseny

 
hirdetés