„Nagyon kevés hó esett” – Michael Schumacher mentője nyilatkozott a pilóta balesetéről

Michael Schumacher
Michael Schumacher - © Fotó: AFP / Torsten Blackwood
Németország – A méribeli mentést vezető Stéphane Bozon öt évvel a baleset után szólalt meg a német Focus magazinnak. Mint a Nemzeti Sport Online cikkéből kiderül: szerinte a hétszeres világbajnok megúszhatta volna a balesetet, ha nagyobb a hó.

„Mindkét követ láttam. Amelyiken megbotlott és amelyikbe beverte a fejét” – idézi a Focus magazin Stéphane Bozont. „Az a különleges az egészben, hogy nagyon kevés hó esett, így éppen eltakarta a köveket, nem lehetett látni a hó alatt.

Ha több hó esett volna, elég lett volna ahhoz, hogy ne akadjon meg rajta a léc”

– olvasható Bozon nyilatkozata a Nemzeti Sport Online cikkében.

Mint ismert, Schumacher 2013. december 29-én letért a kijelölt sípályáról, és a sziklás részen elesve súlyos fejsérülést szenvedett.

„A sípálya üzemeltetője nem hibáztatható, mindenki a saját felelősségére hagyja el a pályát” – szögezte le Bozon. Hozzátette, a mentés a helyszín miatt nehéz volt.

Forrás: Nemzeti Sport Online


Corinna és Michael Schumacher
Németország - Michael Schumacher hétszeres világbajnok Forma 1-es pilóta még 2013-ban szenvedett rendkívül súlyos fejsérülést egy síbaleset során. Családja azóta alig beszélt a történtekről, de nemrég nyilvánosságra került egy levél, amelyben felesége őszintén ír állapotáról, és hősként emlegeti őt....
hirdetés