Nagyon közel jártak az elődöntőhöz

A nyíregyházi színekben szereplő lánycsapat
A nyíregyházi színekben szereplő lánycsapat - © Fotó: Tudósítónktól
Nyíregyháza – Hanustyák Fanni és a nyíregyházi csapat is a lehető legszorosabb eredménnyel veszítette el az éremmeccset.

A serdülők után az újoncok voltak a soron – ennek a korosztálynak rendezték meg az országos csapatbajnokságát, illetve a egyéni MOATSZ-kupáját.

Két apagyival játszottak

A nagyobbaknál bajnoki címet szerzett nyíregyházi csapat két apagyi kölcsönjátékosa, Hanustyák Fanni és Polgári Zsófia Nóra az újoncoknál is lehetőséghez jutott, vezérletükkel sikerült is továbbjutni a csoportból a Budaörs elleni 3–1-es győzelemnek köszönhetően. A nyolcas főtáblán aztán a soltvadkerti Ambrus Akadémiától csak 3–2-re kaptak ki a nyíregyháziak, akik közel jártak a dobogóhoz, de így a Hanustyák Fanni, Kiss-Cselenyák Emma, Magyar Zsuzsanna, Polgári Zsófia Nóra összetételben az 5–8. helyen végeztek. A fiúknál a Nyírbátori ASE képviselte a megyei színeket. A tizenhatos főtábla első körében a Budaörs győzte le a bátoriakat, akik összesítésben a 14. helyezést szerezték meg Baracsi Máté, Gyenes Csaba, Macos Nikola, Németh Árpád összetételben.

Egyesben az összevont korcsoportban Hanustyák Fanni szerepelt a legjobban, ő a főtábláról indulva az első két meccsét megnyerve a negyeddöntőben találta magát, ahol aztán zaklatott mérkőzésen, 3:2-re kapott ki az orosházi Hudák Dorinától.

Elvették az adogatását

Fannitól érthetetlen módon többször is elvették az adogatását, mert a játékvezető azt szabálytalannak találta, ez kellőképpen kizökkentette az apagyi nevelésű játékost, aki így veszített az általa korábban többször is legyőzött riválisa ellen.

A nyírbátori fiúk közül az U11-es korcsoportban Baracsi Máté két győzelemmel és egy vereséggel túlélte a csoportkört, a főtábla nyolcaddöntőjében pedig soltvadkerti riválisától szenvedett vereséget.

BT
hirdetés