Nagyot dobbant a bátori szív

Nyírbátor – Az újonc Váczi-csapat kiharcolta a bennmaradást, ami nagyobb bravúr, mint a veretlenül kivívott NB II-es bajnoki cím.


Nem volt egyszerű, de nem ígérte senki, hogy az lesz. Dehát ezt mindenki tudta. A Nyírbátor férfi kézilabdacsapata újoncként vágott neki az NB I B-s bajnokságnak, miközben sokan egy árva petákot nem tettek volna arra, hogy elkerüli a süllyesztőt. Pedig így történt. A Váczi-legénység megkapaszkodott, holott még az utolsó fellépésén is a sír szélén táncolt: a második félidőben hat gólos hátrányt tűntetett el a Kecskeméttel szemben. Sőt, a szükséges egy pont helyett legyűrte ellenfelét, így végképp hátradőlhetett.

– Nagy sikernek tartom, hogy sikerült kivívni a bennmaradást – nyomatékosította Váczi Sándor, a Nyírbátor edzője. – Nem egyszer elmondtam, hogy végig izgalmas lesz számunkra a szezon, ahogy az is benne volt a pakliban, hogy csak az utolsó fordulóban dől el a sorsunk. Nem éreztem pánikot akkor sem, amikor elhúzott a Kecskemét, mert addig sem nyújtottunk rossz teljesítményt, egyszerűen engedtük őket játszani, ezt pedig kihasználták. A második félidőben védekezést váltottunk, ezzel megfogtuk őket és könyörtelenül gólra váltottuk a gyors indításokat, több mint tízszer találtunk a kapuba lerohanásokból. Természetesen a szívünk is vitt előre minket, így rendkívül szép, egyben fontos győzelmet arattunk.

Vagyis, a Nyírbátor megtette a magáét. Kérdés, a folytatás miként alakul, mert pillanatnyilag a megkapaszkodásnak lehet örülni, mindazonáltal legalább ennyire lényeges a jövő tervezése.

– Nem vagyok kezdő a szakmában, ezzel együtt megvallom, régen vártam ennyire, hogy vége legyen a szezonnak – ismerte el a szakvezető. – Sokat dolgoztunk érte, hogy elérjük célunkat. Egy éve veretlenül nyertünk bajnokságot az NB II-ben, de ez még nagyobb bravúr, annál is inkább, mivel eleve kiesőjelöltnek tartottak minket. A hogyan továbbról viszont egyelőre nem tudok semmit mondani…

KM-KT
hirdetés