Nagyot hajráztak, ám vesztettek a Cápák

Akt.:
Eddie Delegal az eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta a bajnokságban
Eddie Delegal az eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta a bajnokságban - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Az utolsó percben egy pontra felzárkóztak, de nem tudták elvenni az Oroszlány veretlenségét a férfi kosárlabda NB I B csoportban.

Még mielőtt elindult volna az oroszlányi bajnokira, Sitku Ernő, a Nyíregyháza Blue Sharks szakmai igazgatója bejelentést tett, miszerint a klub együttműködési megállapodást kötött a Művészeti Szakgimnáziummal valamint a Flexi-Team aerobicos csoporttal, amely értelmében az intézmények növendékei a hazai meccseken is számot adhatnak tudásukról.

Az NB I B csoportos férficsapat ezt már péntek este megtehette, és az első negyedben tíz pontig jutó Bus Iván vezérletével a 12. percben 29–24-re vezetett. Ekkor azonban gödörbe kerültek a vendégek, és a 19–1-es szakaszt repesztő oroszlányiak 43–30-ra ugrottak meg.

Sokáig tíz pont körül állandósult a hazaiak előnye, mígnem 84–71-ről az utolsó perc kezdetére, Eddie Delegal triplájával 84–83-ra jöttek fel a vendégek. Sőt, a vezetést megszerzéséért is támadhattak a Cápák, de nem sikerült kosárral befejezni az akciót, a végjátékban pedig felülkerekedett, és megőrizte hibátlan mérlegét az Oroszlány.

NB I B csoport

Férfiak, a 3. fordulóból elhalasztott mérkőzésen

OSE-Lions–Nyíregyháza Blue Sharks
88–84 (22–24, 24–12, 22–22, 20–26)

Oroszlány, 500 néző, v.: Gaál I., Lövei, Horváth Cs.

Blue Sharks: Bus I. 21/6, Czura 18/9, Nagy K. 6, Mokánszki 10/6, Czinger 12. Csere: Delegal 17/6, Sitku M., Oláh Z. Edző: Siska János.Sporthírek


hirdetés