Nagyot küzdött, és nyert Marci

Fucsovics Márton túl az első fordulón
Fucsovics Márton túl az első fordulón - © Fotó: US Open
New York – Fucsovics Márton az esztendő utolsó tenisz Grand Slam-tornájának selejtezőjében megtette az első lépést.

Fucsovics Mártonnal (156. a világranglistán) a programban kezdődött meg az amerikai nyílt teniszbajnokság, a nyíregyházi játékos a US Open selejtezőjének keddi nyitónapján az első meccset vívta a New York-i Flushing Meadows-teniszcentrumának hatos pályáján.

A Grand Slam-verseny főtáblára jutásának tizenötödször nekifutó magyar teniszező a kanadai Peter Polanskyval (159.) találkozott, akitől négy éve ITF-future-versenyeken kétszer is kikapott. Most viszont jól indult a meccs, egyből megvolt a brékelőny, amit a szett hajrájában sikerült megduplázni, és 6:2-vel bezsebelni az első szettet.

A második is úgy indult, hogy Marci elnyerte ellenfele adogatását, de Polansky 2:1-re fordított, és onnantól kezdve lépéselőnyben volt. Fucsovics 4:5-nél nem tudta kiszerválni a szettben maradást, így jöhetett a mindent eldöntő etap. Abban 2:2-ig hosszú gémeket vívtak a felek, majd Marcinak viszonylag könnyen sikerült brékelnie. Aztán egy kőkemény játékban megőrizte előnyét, majd az első szetthez hasonló véget ért a játszma, tehát Fucsovics Márton 6:2, 4:6, 6:2-re nyerte a 2:02 órás meccset, és várhatja a második fordulót.

A főtáblára jutáshoz három mérkőzést kell nyerni.
hirdetés