Nagyrészt helyreállt a vasúti közlekedés, de vannak még késések

Péntek reggelre a legtöbb vonalon már menetrendszerint járnak a vonatok, kisebb késések azonban még előfordulhatnak. A csütörtöki vihar miatt többfelé is leállították Dunántúlon a szerelvényeket, mert fák dőltek a sínekre, és sokfel leszakadt a felsővezeték.

Fejér megyében, Lepsény és Szabadbattyán között még késhetnek a vonatok, mert ezen a szakaszon még dízelmozdonyok húzzák a szerelvényeket. A dunaújvárosi vasútállomáson még javítják a megrongálódott felsővezetéket, itt is lehetnek pár perces késések – mondta a Független Hírügynökségnek Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője.

Tolna megyében, Nagydorog és Vajka között csütörtökön egy motorvonat a sínekre dőlt fának ütközött A vágányt már felszabadították, de ezen a szakaszon átmenetileg csak 10 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedhetnek a vonatok.

Nógrád megyében Ipolytarnóc és Nógrádszakál között még hetekig vonatpótló buszok viszik az utasokat. Itt még kedden mosta ki az özönvízszerű eső másfél kilométeren a síneket és földművet is, a kárt több százmillióra becsülik.
hirdetés