Budapest hírei

2011.04.08. 21:12

Budapest felé gyalogolnak Tétényi Éváék - már elhagyták Dorogot

<p>Nemrég hagyta el Dorogot az a menet, amely élén az esztergomi polgármesterrel Budapest felé tart. Körülbelül 250-en menetelnek a 10-es úton mentén, most Piliscsév felé tartanak. A sort elől-hátul rendőrök kísérik autóval, a csapatban két orvos is van.</p>

Tétényi Éva az esztergomi képviselő-testület március 31-i ülésén közölte: álláspontja szerint munkáját tartósan akadályozza, hogy a 15 tagú testületben a 10 fős kormánypárti frakció nem hajlandó az együttműködésre. Emiatt a jövőben csak egyszer hívja össze a testületi ülést, amikor az adósságrendezési eljárásban a reorganizációs tervet kell elfogadni. Bejelentette azt is, hogy az esztergomi fideszes többségű képviselő-testület feloszlatását kéri az Országgyűléstől, és az erről szóló nyílt levelet az őt támogató helyiek kíséretében gyalog viszi Esztergomból az Országházig április 8-án, éjszaka.

A menet péntek este fél hétkor az esztergomi Széchenyi térről indult, ahol előzőleg beszédet mondott a polgármester, a szervezők szerint körülbelül 4-500 ember előtt. A fővárosba gyaloglók között csak felnőttek vannak, mindannyian láthatósági mellényt viselnek és vannak náluk fejlámpák.

A csapat Dorogtól 9-10 kilométerre járt Dorog után Piliscsév felé, amikor a Független Hírügynökség elérte Váczy-Hübsch Istvánt, Tétényi Éva sajtósát péntek este 21 óra előtt nem sokkal. Elmondta, hogy Dorog polgármesterétől egy fokost, bányászlámpát és elemet kaptak, így fejezte ki szolidaritását.

A menet során két nagyobb pihenőt terveznek: hajnali 1 és 2 óra között egy piliscsabai csárdában és reggel fél 7 körül már Budapesten, az Amfiteátrumnál. A vonulók a Bécsi úton, majd a Lánchídon át mennek a végállomásukig, a Bazilika előtti Szent István térhez. Itt esztergomi civil szervezetek képviselői és a polgármester beszédet mond, majd 300 postagalambot és ezer léggömböt eresztenek szabadon, várhatóan délelőtt fél 10 körül. Váczy-Hübsch István elmondta: több felajánlást is kaptak a menethez, köztük a galambokat.

A nyílt levelet ezután viszi el egy ötfős küldöttség a Parlamenthez, ahol a dokumentumot a tervet szerint az egyik kormányzati protokollfőnök veszi át valamelyik kapunál.

A Fidesz esztergomi szervezete szerint Tétényi Éva az esztergomiakat bünteti, és Budapest helyett jobban tenné, ha a polgármesteri hivatal nagytermébe gyalogolna közgyűlést tartani.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!