Nagyszabású karácsonyi gálaműsor lesz csütörtökön a Continental Arénában

Akt.:
A Mérai Cifra Néptánccsoport is fellép
A Mérai Cifra Néptánccsoport is fellép
Nyíregyháza – „Valami van a levegőben… Kettőkor elindulni, na, még mit nem… Háromkor elindulni, na, még mit nem… Négykor ma elindulni, na, még mit nem…”

Időben kell elindulnia annak, aki ott akar lenni a csütörtökön 18 órakor kezdődő „Körül-körül aranycsipke” elnevezésű karácsonyi gálaműsoron, amelyet a VLAMI, azaz a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola rendez a Continental Arénában.

„Valami van a levegőben…”: mézeskalács- és forraltbor illata. Az ünnepek közeledtével zsúfolt a program, nem egyszerű mindenre időt szakítani, aki viszont garantáltan értékes produkcióval szeretné melengetni a lelkét, ott a helye a nyíregyházi sportcsarnokban, ahol nagyot nézhet. Többször előfordul majd, hogy 300 (!) táncos ropja, ami egyedülálló élményt ígér. Ráadásul mindezt egytől egyig igényes, hagyományőrző viseletben teszik.

„Valami van a levegőben…” Hosszú idő munkájának gyümölcse érett be, amiben lehet gyönyörködni december 14-én késő délután. A Nyírség Táncegyüttes mottója jellemzi a programot: eredetiség és sokszínűség. Erőteljesen kötődnek a kalotaszegi nádas közelében lévő kicsi faluhoz, így vendégként üdvözölhetik a Mérai Cifra Táncegyüttest, és fellép a Fölszállott a páva középdöntőjére készülő Nyírség és a NYUNYIC (a Nyugdíjasok Nyírségesek Clubja), a Szikes Zenekar, Girhiny Sára népdalénekes és Orosz Kata hárfaművész is.

– Lesznek fellépők Biriből, Bökönyből, Geszterédről, Nagykállóból, Nyírbátorból, Nyíregyházáról, Tiszaeszlárról és Tiszavasváriból is. Minden résztvevő egy fénysugár, egy csillámpor lesz ebben a műsorban – fogalmazott patetikusan Demarcsek Zsuzsa, a VLAMI intézményvezetője, a gála egyik rendezője. A stáb tagja még Bohács Brigitta, Kácsor-Ignácz Gabriella, Kácsor István és Éder Róbert is. Rajtuk kívül hozzáteszik szívüket-lelküket az alkotók, az asszisztensek és a látvány- valamint a hangzásvilág szakemberei.

– Nem csak a néptáncról szól az est, hanem a képzőművészeti alkotásokról és a színjátszásról is. Ez egy igazán izgalmas, komplex program lesz – jegyezte meg Kácsor-Ignácz Gabriella.

„Valami van a levegőben…” Aki nem hiszi, járjon utána – csütörtökön 18 órától a Continental Arénában.

KM–LTL


A hivatal bázisintézménye

A Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola az Oktatási Hivatal bázisintézménye lett. Több futó pályázat aktív részesei, együttműködői partnerei a Magyar Tancművészeti Egyetemnek és a Színház- és Filmművészeti Egyetemnek. Hatvan millió forint értékben 1200 gyermek ingyenes táboroztatását biztosítják jövőre és 2019-ben. Testvériskolai kapcsolatot létesítettek a Mérai Cifra Táncegyüttessel. A tehetséggondozás-innováció jegyében január 5-re partnertalálkozót szerveznek.
hirdetés