Szégyent azért nem vallottak

By Bodnár Tibor
foci
foci
Az újonc Szatmár Unió FC-nél elsősorban a Szoboszló elleni sikerre és a nyírbátori pontszerzésre büszkék.

A nagyszekeresi és a fehérgyarmati futballcsapat frigyéből létrejött Szatmár Unió FC a Nagyszekeres NB III-as jogával, Fehérgyarmaton kezdte meg szereplését az őszi szezonban. Az abszolút újoncra nem várt kis feladat, hiszen az elsőévesekre mindig kötelező érvényű bentmaradást úgy igyekszik kiharcolni, hogy a cél megvalósulásához a mezőny nagyobbik felét a háta mögött kellene tudnia. A szatmáriaknak ugyan voltak jobb időszakaik az ősz folyamán, de úgy zárták a 12. helyen a szezont, hogy rendre a mezőny második feléhez tartoztak.

Az előjelek jók voltak

– Jó előjelnek tekintettük a megyei első osztályban szerzett bajnoki címet, és azt, hogy a két csapat összegyúrásából a keret egy része adott volt – mondta még a nyáron történtekről Della Sándor, a Szatmár Unió FC edzője, aki az első győzelemből játékosként is kivette a részét. – Természetesen megvoltak az elképzeléseink az erősítésre vonatkozóan, de a kiszemelt magyar játékosok nagy része nem fogadta el az ajánlatunkat, így a keretünk nem gyarapodott olyan mértékben, ahogy szerettük volna. Mindezek ismeretében is állítom, a csapat nem vallott szégyent az első NB III-as szezonjában. Igaz ugyan, hogy a meccsek felét elveszítettük, de többségében egy-két góllal, és egyszer sem futballoztak le bennünket a pályáról. Kivétel a szezonzáró kisvárdai mérkőzés, ahol felvállaltuk a nyílt játékot az éllovassal szemben, és ennek lett nyolc kettes vereség a vége. Egyedül Létavértesen éreztem azt, hogy alárendelt szerepbe kerültünk, pedig arra a mérkőzésre sikerélménnyel a hátunk mögött érkeztünk, ezért is volt fájó a három nullás fiaskó.
De hogy ne csak a kudarcokról beszéljünk, lássuk mely meccsek szerezték a legtöbb boldogságot az újonc háza táján.

– Az első győzelmünk természetesen emlékezetes marad, de nem is elsősorban a DEAC elleni sikerre emlékszünk vissza szívesen, hanem a Hajdúszoboszlóval szemben szerzett három pontra, amely bravúr volt a javából – így Della Sándor. – Ide tartozik még a nyírbátori döntetlenünk, büszkeséggel tölt el bennünket, hogy ebben az évben csak mi tudtunk pontot szerezni a bátoriak otthonában. Menetközben sokat beszéltem arról, hogy ebben az osztályban csak fegyelmezett és koncentrált játékkal lehet keresnivalónk. Nos, ezen a téren a szezon második felében előreléptünk, de nem annyira, hogy eredményesek legyünk. Ha gólt kaptunk, gyakran összeomlott a csapat, nem tudtunk újítani és az előrejátékunk is akadozott.

Elöl hiányzott a rutin

A megszerzett 12 pont birtokában is bizonyára akadnak olyan futballisták, akiknek teljesítménye a többiek elé helyezhető.

– Elsősorban a szélső védőket és a labdaszerző középpályásokat tudom kiemelni, így Adrian Stef, Márton János, Ciprian Rebegea és Radu Chioreanu kívánkozik az élre – sorolta a neveket Della Sándor. – A támadójátékunk nem volt az igazi, pedig a helyzetekig eljutottunk, de a befejezésnél hiányzott a higgadtság és a magasabb osztályú rutin. Tavaszra elsősorban ebben kell előrelépnünk, a vezetőségben megvan a szándék, hogy erősebb csapat vágjon neki a második félévi folytatásnak.

Szatmári szemelvények

Az Ibrány SE NB III-as futballcsapatának mutatói
Az őszi fordulók után: 12. Szatmár Unió FC
13 3
3 7
17–27 12
Hazai pályán: 10.
Szatmár Unió FC 7 3
1 3
11–9 10
Idegenben: 12.
Szatmár Unió FC 6 –
2 4
6–18 2
Megyebeli csapatok ellen:
7. Szatmár Unió FC
6 –
2 4
8–17 2
Más megyebeliek ellen: 3. Szatmár Unió FC
7 3
1 3
9–10 10
A házi góllövőlista
4 gólos: Ács Gábor. 3 gólos: Petru Costea. 2 gólos: Márton János, Florin-Vasile Gavrus. 1 gólos: Homoki Gábor, Bartha Krisztián, Adrian Stef, Radu Chioreanu, Ciprian Rebegea, Liviu-Dimitru Oprea.Nagyszekeres.
SZON.HU


hirdetés