Nagyszerű eredmények

NYVSC-elnöki minőségében először tartott sajtótájékoztatót. A sóstói Hotel Színbádban az egyesület három kiemelt szakosztályának képviselője számolt be az első féléves eredményekről.

A rendszeres újságolvasónak sok újdonságot nem tudnánk adni a lista felsorolásával, mindenesetre valóban tekintélyes a lajstrom. Szűcs Csaba, az úszók szakosztályigazgatója hozzátette:
eredményeik a nehéz körülmények (a hideg idő és a fedett létesítmény hiánya) miatt különösen értékesek.

Az atlétáknál a fiatalabb generáció mellett tették le a garast, éppen ezért a jelenlévő György Rolland szakágvezető a korosztályos versenyeken elért eredményeket helyezte a fókuszba. Ezévben különösen Rakonczai Beáta, Papp Gabriella,Vasvári Vivien és Márkus Éva remekelt.

Az ökölvívók nevében Sándor Zoltán szakosztályigazgató elmondta: a versenyeket elsősorban az éremesélyes bokszolókkal járják, a többiek a környékbeli viadalokon kapnak lehetőséget.
Idén is lesz Sóstó Kupa, ezúttal augusztus végén.

Sziklai László elnökhelyettes révén a „kis” szakosztályok is szóba kerültek, örömteli, hogy a tollaslabdázók bázisa egyre szélesebb. Glückmann Pál pedig azt emelte még ki, hogy a vívók teremgondjai megoldódtak, a „pengések” a Tiszavasvári úti súlyemelőcsarnokba nyertek bebocsátást.

Ducza aranya

Egy valamivel azért még adósak vagyunk: nemrégiben Olaszországban rendezték a női bokszolók EU-s bajnokságát. Ezen a 75 kilós Ducza Anita arany-, a 48 kilós Csík Mónika (mindkettő NYVSC) bronzérmes lett. Utóbbi sajnos egy kellemetlen orrsérülést is szenvedett, így egy hónapot ki kell hagynia, de a szeptemberi Európa-bajnokságra remélhetőleg felépül.

– Bodnár Tíbor –
hirdetés