Napfény a télben

Mondják, a kutya nem eszi meg a telet.
A szólásmondás igazát a meteorológiai előrejelzések is bizonyítják, amelyek egyöntetűen azt ígérik, a jövő héten már itt a zimankó, megérkezik a hó.
Kovács Éva jegyzete.

Addig is, no meg már eddig is sokan szeretnék a rossz időben visszaidézni a nyarat.

Ha pedig a valóságban nem lehet, igyekeznek kellékeiben felidézni a jóidőt, az egyik legkedveltebb évszakot.

Ők azok, akik visszasírják a napozást, s ha már nem tehetik valójában, megteszik mesterségesen: ha strandra nem mehetnek, akkor szoláriumba járnak, hogy így őrizzék meg, vagy éppen szerezzék vissza nyáron megszerzett barnaságukat.

Jól teszik, ha így teszik.

A mesterséges barnulás előnyeit ma már a szakemberek is elismerik, miközben két fontos dologra, az óvatosságra és mértékletességre hívják fel a figyelmet. Mint az élet legtöbb területén, a szoláriumozásban is ezeket a szempontokat tartják követendő elveknek, nekünk pedig hinnünk kell nekik.

Mert nyár ugyan nics, – és még sokára lesz, – de egy szépen lesült bőr, egy ízlésesen barna dekoltázs a báli szezonban, farsang idején bizony nemscsak egészséges, de igencsak esztétikus is lehet. Az elégetett, természetellenes barnaság ugyanakkor nemcsak rosszul mutat, de egészségtelen is, sőt, olykor egyenesen káros az egészségre! Szárítja, károsítja a bőrünket, számtalan baj okozója lehet.

Barnuljon tehát aki teheti, élvezze a fényt a télben, de legyen óvatos!

Mi nők már csak tudjuk: olykor nem elég szépnek, okosnak is kell lenni!
hirdetés