Sport

2017.02.25. 10:27

Szpari - Véber mester nagy dilemmája

Nyíregyháza - Vasárnap ismét tévés meccset játszik a Szpari, ezúttal Zalaegerszegen és Rudolf Gergely nélkül.

Nyíregyháza - Vasárnap ismét tévés meccset játszik a Szpari, ezúttal Zalaegerszegen és Rudolf Gergely nélkül.

A tavaszi hadjárat leghosszabb portyájára készülnek a Szpari focistái. Vasárnap Zalaegerszegen lép majd pályára a Véber György irányította nyírségi csapat. Mint ismert, a feljutást kitűző Szpari beragadt a rajtnál, hiszen 3–1-re kikapott a vendég váciaktól. A zalaiak Siófokon kezdték a tavaszt és egy ponttal távoztak. Ősszel Nyíregyházán 1–1 volt az eredmény, azt megelőzően a vasárnapi felek szintén a másodosztályban a 2013/14-es szezonban találkoztak. Akkor itthon 3–0-ra, a hazaiaknál 4–1-re nyert a Szpari.

Emberkerülő módban

A mérkőzés másnapján Véber György, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője még mindig a történtek hatása alatt volt és alapos fejmosást ígért.

– Úgy gondolom, hogy jó aludni egyet a történtekre, tanultam a múlt hibáiból – kezdte a beszélgetést Véber György. – Természetesen volt fejmosás, de szerintem higgadtan, szakmai síkok mentén. Elég nagy pofon volt a múlt vasárnapi, két napig igen letargikus állapotban dolgoztak a játékosok. Megviselte őket a vereség, ami egyfelől jó dolog, másfelől azonban nem lehet így dolgozni. Felhívtam a figyelmet a szakmai hibákra, lezártam az ügyet. Én magam úgy érzem a mai napig is, mintha egy tömeggyilkosságot követtem volna el. Olyan hangulat uralkodik legalábbis körülöttem mindenhol, még szűkebb pátriámban, Újpesten is, ami frusztrál. Így most emberkerülő módban vagyok.

A szerkezet és a stílus marad

– Kedden rövidre zártam a dolgot, felhívtam a figyelmet arra, hogy miért fog ezentúl nagyon komoly büntetés járni, ezzel a fegyelmezetlenségi részt le is zártuk. Meg is tiltottam, hogy a Vác elleni meccsről beszéljünk, mert készülünk a zalaegerszegi találkozóra és nyernünk kell majd zsinórban.

– Miként a szurkolói anké­ton is kihangsúlyoztam, két komplett sorunk van – folytatta Véber György. – Most itt a dilemma: kezdjek el belenyúlni a csapatba, vagy maradjak annál, hogy egy meccs után nem szabad dobálózni. A szerkezet és a stílus maradni fog, viszont egy-két helyen lehet, hogy lesz változás. Igazából a szombati edzés után alakítom majd ki az utazó keretet, a kezdőt meg talán csak vasárnap. A legfontosabb a nyugalom. Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy a felkészülési időszakban jól dolgoztunk, csakhogy ezt a meccseken is bizonyítani kell. Remélem, vasárnap a tévé nyilvánossága előtt ismét úgy játszunk, ahogyan azt elképzeltem és mindhárom pontot megszerezzük. A héten egyébként elindult egy program, miszerint az U19-es csapatból minden héten velünk edz két fiatal. Ez elkezdődött, így huszonhárom mezőnyjátékossal gyakorolhattunk. Mindenki egészséges, sajnos, Rudolf Gergely begyűjtötte ötödik sárgáját, így ő nem játszhat – zárta gondolatait Véber György.

Bevethető az új szerzemény

A rutinos támadó hiányozni fog, egyébként ősszel ő szerezte a Szpari gólját a zalaiak ellen. Az utolsó pillanatban Debrecenből igazolt Takács Tamás játéka így előtérbe kerülhet. A szombat délelőtti edzést közös ebéd fogja követni, majd buszra szállnak a játékosok. A szállás Hévízen lesz, innen indulnak át vasárnap Zalaegerszegre.

- KM-ML -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!