Sport

2014.12.29. 11:50

Lazsálásról szó sem lehet

Nyírbátor - A hibátlan őszi teljesítmény után sem dőlnek hátra a nyírbátoriak, akik a bajnoki címre hajtanak.

Nyírbátor - A hibátlan őszi teljesítmény után sem dőlnek hátra a nyírbátoriak, akik a bajnoki címre hajtanak.Ennél többet nem tehettek. Tizenegy meccset nyertek. Éppen annyit, ahányszor pályára léptek. Mindent elmond a Nyírbátor NB II-es férfi kézilabdacsapatának mindent elsöprő fölényéről, hogy csupán a Miskolc úszta meg kétgólos vereséggel. A legfőbb üldözőnek számító Hajdúnánás pedig három „fával” kapott ki a Váczi Sándor legénységtől, amelyet a további összecsapásokon istenigazából megszorítani sem tudtak. Sőt, az őszi hajrában alaposan kitömte ellenfeleit a szabolcsi gárda: a DEAC-nak negyven, a a Hajdúböszörménynek negyvenhárom gólt vágott.

Persze, aligha nyúlt bárki szívgyógyszerért a diadalmenet láttán: a mindmáig hibátlan Bátor ugyanis már a rajt előtt abszolút bajnokesélyesnek számított.

– A szezon eleje volt nehéz, amíg teljes egészében összeállt a csapat : ragadta meg a lényeget Szőke Ferenc, a nyírbátori klub elnöke. – Az első négy mérkőzésen olyan ellenfelekkel találkoztunk,amelyek meghatározó tagjai az NB II-nek, ugyebár most is az élcsoporthoz tartoznak. Döcögösen nyertünk a Miskolccal szemben, Kisvárdán pedig sosem egyszerű győzni, leginkább pedig a Hajdúnnással vívott meccsen szenvedtünk meg a sikerért. A srácok tisztában voltak vele, hogy ez a legkritikusabb szakasza az ősznek, a folytatásban teher nélkül, és egyre jobban játszottak. Nem becsültek le senkit, hiába vezettek olykor tíz góllal is, mentek, rohantak, mintha az életük függött volna tőle. Szerencsére nagyon jó társaság jött össze, egyébként is ügyeltünk arra, hogy megfelelő mentalitású játékosokkal dolgozzunk.

Noha úgy fest, a bátoriak nem terveznek további erősítést, így is acélosodhatnak. A súlyos térdsérülést miatt műtéti beavatkozásra kényszerült Kovács Ákos visszatérése ugyan még várat magára, a beállós Dobos Balázs, aki hasonló okból csaknem egy évet hagyott ki, viszont januártól edzésbe állhat. Így még hatékonyabb produkcióval rukkolhat elő a gárda.

– Továbbra is a kreatív, szellemes játékot szeretnénk nyújtani, ami rendszerint gólgazdag mérkőzéseket eredményez, hisz erre vevő a közönség – hirdette meg a tavaszi hadjáratra vonatkozó tervet Szőke Ferenc. Ismerve a fiúkat, nem tartok attól, hogy lelazsálják a tavaszt, Az biztos, az ellenfelek is készülni fognak, ezt a helyzetet tudni kell kezelni. A cél egyértelműen a bajnoki cím megszerzése, amire a jelenlegi játékoskeret alkalmas, ezt az eddigi szereplés is alátámasztja. Jelen állás szerint nem érkezik senki a télen, legalábbis én nem értesültem róla.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!