Helyi közélet

2015.05.05. 14:41

Kávészünet zenekar koncertje Nyírbogáton

Nyírbogát - 2015. május 4-én a nyírbogáti könyvtár szervezésében került megrendezésre a Kávészünet zenekar koncertje.

Nyírbogát - 2015. május 4-én a nyírbogáti könyvtár szervezésében került megrendezésre a Kávészünet zenekar koncertje. A Művelődési Ház nagyterme zsúfolásig megtelt a Mesekert Óvoda óvodásaival és a Vántus István Általános Iskola diákjaival.

A Kávészünet zenekar az egyetlen olyan könnyűzenei formáció, amely kizárólag versek megzenésítésével foglalkozik. Céljuk az irodalom, a versek ilyen formán való megszerettetése, ezzel is népszerűsítve a verseket az erre egyébként kevésbé nyitott tanulók számára is. Interaktív koncertjükön a gyerekekkel közös éneklés, diákok szavalása is szerepet kapott. A helyi általános iskola tanulói közül Uri Izabella, Móra Ferenc: A cinege cipője, Bíró Lili, József Attila: Mama versét szavalták el.

A Kávészünet repertoárjában számos, a kötelező tananyag részét képező vers is szerepelt, de ezeken túlmenően kortárs költők versei, valamint kevésbé ismert költemények is megszólaltak az egy tanórányi előadáson.

A koncert egyszerre nyújtott a gyerekek számára kulturális élményt és szórakoztató kikapcsolódást.

- Gulyás Jánosné -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában