Sport

2014.06.18. 14:42

Nem akart megszületni az egyetlen gól

Az én világbajnokságom: Szatke Zoltán, a Spartacus korábbi futballistája.

Az én világbajnokságom: Szatke Zoltán, a Spartacus korábbi futballistája.

Nyögvenyelős győzelem Horvátország, majd gól nélküli döntetlen Mexikó ellen. Csalódás eddig a házigazda Brazília teljesítménye?

– Nem csalódás, mert kedden este is nagyszerű mérkőzést vívtak, csak a gól hiányzott – válaszolta Szatke Zoltán, aki mind az NB I-es, mind pedig az abszolút bajnokik számát tekintve csúcstartó a nyíregyházi labdarúgók között. – Az első félidőben egyértelműen ellenfelük fölé kerekedtek, és bár a második játékrészben Mexikó is felbátorodott, azért összességében a hazaiak álltak közelebb a sikerhez. Tipikus egygólos meccs volt, amelyen nem akart megszületni az a bizonyos gól, mert nagyszerű kapusteljesítményeket láthattunk, elsősorban persze mexikói részről.

Szatke Zoltán hátvédnek is gólerős volt, így nem csoda, a vb színvonalát is ezen keresztül ítéli meg.

– Mondjuk a Brazília–Mexikó mérkőzés éppen a kivételek közé tartozott, de tetszik, hogy sok a gól, közelít a háromhoz a mérkőzésenkénti átlag – így az egykori Szpari-futballista. – Roppant kiegyenlítettek az erőviszonyok, ám érdekes, a legnagyobb különbség két rangadón, a holland–spanyol és a német–portugál meccsen alakult ki, amikor mindenki hatalmas küzdelmet, kiélezett csatát várt. Kedvelem a spanyolokat, bízom benne, hogy elkapják a fonalat és a németek futballja is tetszett, de igazán nagy favoritom nincs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!