Járvány

2020.03.12. 17:31

Koronavírus: Mit kell tudniuk a nyíregyháziaknak?

A megyeszékhelyen továbbra sincs koronavírussal fertőzött személy.

Forrás: archív/Nyírdrón

Március 11-én veszélyhelyzetet hirdetett a kormány az ország teljes területére, Nyíregyházán a jelenlegi információk szerint továbbra sincs koronavírussal fertőzött személy.

Ettől függetlenül, bízva a legjobbakban és a lakosság higgadt, felelős hozzáállásában, a város vezetői arra kérnek mindenkit, hogy vegye komolyan az illetékes hatóságok ajánlásait, és a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében szükséges óvintézkedéseket

- olvasható a közleményben, amelyet Nyíregyháza MJV Sajtószolgálata adott ki.

Az önkormányzat már februárban felhívta az intézményei figyelmét a koronavírussal kapcsolatosan a fokozott odafigyelésre. Nyíregyházán a 0-tól 24 óráig elérhető háziorvosi ügyelet telefonszáma: +36 42 402-377, ingyenesen hívható zöld számok: 06 80 277 455 és 06 80 277 456, aktuális információk: https://koronavirus.gov.hu/.

Polgármesteri kezdeményezésre az önkormányzat már korábban egyeztetést hívott össze a nyíregyházi multinacionális cégekkel, az önkormányzati cégek vezetőivel és a polgármesteri hivatal osztályvezetőivel.

Az egészségügyi szakemberek tájékoztatása mellett szó volt a szükség szerint bevezetendő óvintézkedésekről. A dr. Kovács Ferenc polgármester által kijelölt felelősök folyamatosan figyelemmel kísérik az eseményeket és minden változásról, esetleges újabb intézkedésről azonnali tájékoztatást adnak.

Az ügyfelek és a dolgozók védelmében a polgármesteri hivatal Kossuth téri főbejáratánál, valamint az ügyfélcentrum főbejáratánál kézfertőtlenítőket helyeztek el, és naponta többször fertőtlenítő takarítást végeznek az épületekben.

A koronavírus terjedése kapcsán hozott óvintézkedéseknek megfelelően március 11-étől a Mozdulj, Nyíregyháza! programsorozat minden foglalkozását felfüggesztették. A Continental Arénában az előre meghirdetett rendezvények elmaradnak, a mérkőzéseket zárt kapuk mögött játsszák a csapatok. A szombati Hübner-Nyíregyháza BS – Budafok kosárlabda, illetve a vasárnapi Fatum-Nyíregyháza – Jászberény VT női extraliga bajnoki mérkőzést zárt kapuk mögött játsszák a csapatok. A Nyíregyházi Városi Jégpálya március 11-étől zárva tart.

A Móricz Zsigmond Színház március 12-étől a veszélyhelyzet visszavonásáig felfüggeszti a színházi előadások megtartását, valamint a Bencs-villában szervezett programokat is. A Váci Mihály Kulturális Központ száz főnél nagyobb létszámú, március ra meghirdetett előadásai elmaradnak, az előadások listája a www.vacimuv.hu oldalon érhető el.

A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. rendkívüli megelőző óvintézkedéseket rendelt el valamennyi általa üzemeltetett fürdőben, amelyekről a fürdő weboldalán is lehet tájékozódni.

A lakosság védelmében, a vírusos megbetegedések megelőzése érdekében Nyíregyházán valamennyi, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére tervezett megemlékezés elmarad. Aki szeretné leróni tiszteletét az ünnep alkalmából, az valamennyi helyszínen egyéni koszorúzással teheti meg, a város vezetése is élni fog ezzel a lehetőséggel.

Az országos tisztifőorvos rendelkezése alapján Magyarország fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményeiben látogatási tilalom van érvényben. A látogatási tilalom az Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház valamennyi telephelyét és gyógyító osztályát érinti.

Kérik a lakosság megértését és az óvintézkedésekkel kapcsolatos higgadt, felelős hozzáállását – zárul a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában