NATO-külügyminiszterek – A V4-ek és Nagy-Britannia egyetértenek a Nyugat-Balkán integrációjának fontosságában

Brüsszel, 2018. április 27. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Gudlaugur Thor Thordarson izlandi külügyminiszter a NATO-tagállamok külügyminisztereinek találkozóján Brüsszelben 2017. április 27-én.
Brüsszel, 2018. április 27. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Gudlaugur Thor Thordarson izlandi külügyminiszter a NATO-tagállamok külügyminisztereinek találkozóján Brüsszelben 2017. április 27-én. - © MTI Fotó: KKM
Brüsszel – A visegrádi országok és Nagy-Britannia egyetértenek a nyugat-balkáni térség integrációjának fontosságában, valamint abban, hogy ezt a folyamatot fel kell gyorsítani – írta közleményében Szijjártó Péter, miután a V4-ek külügyminiszterei brit kollégájukkal egyeztettek a NATO pénteki külügyminiszteri találkozójának margóján.

A külgazdasági és külügyminiszter délelőtti brüsszeli tájékoztatása szerint a felek abban is egyetértettek, hogy a NATO-val együttműködő partnerállamok számára biztosítani kell a szorosabb együttműködés lehetőségét, illetve fenn kell tartani a nyitott ajtók politikáját az észak-atlanti szövetségben.

A tárcavezető hangsúlyozta: a nyugat-balkáni térség integrációja egész Európának gazdasági és biztonsági érdeke.

Az ötoldalú találkozó házigazdája Szijjártó Péter volt.

– MTI –
hirdetés