Navracsics Tibor mondott beszédet Miskolcon

Navracsis beszéde
Navracsis beszéde
Miskolc – A Fidesz miskolci szervezete az 1948/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 160. évfordulója alkalmából péntek este ünnepséget rendezett.

Hat órakor fáklyás felvonulás indult a Kossuth utcából a Petőfi térre. A szobornál Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője mondott beszédet.

– Előljáróban megemlítette, hogy a feljegyzések szerint 160 évvel ezelőtt is szakadt az eső, de mégis akkor kezdődött a legszebb tavasz, és reméljük, hogy így lesz most is. A nemzeti ünnep a nemzet számára az, ami a családi ünnep a család számára. A frakcióvezető hangsúlyozta, hogy emlékeznünk kell, mérleget vonnunk, hogy számot vessünk arról, hol tartunk, méltóak vagyunk e az 1848-49 forradalom és szabadságharc örökségére. Más és más mozzanatot értékelünk, másokra tekintünk vissza.

Navracsics Tibor megkérdezte, hogy mit adott nekünk 1848? – A szabadságot, a nemzeti együvétartozást, azt hogy egyenlőek lehetünk lehetünk jogainkban és kötelezettségeinkben, továbbá a felelős kormányzást is adta. Hogy állunk ma – méltóak vagyunk-e az örökségre? - kérdezte ismét a szónok, majd így folytatta: ma azt látjuk, hogy nőttek a társadalmi és területi különbségek, továbbá azt, hogy el lehet zárni a fejlődés útját. Segítenünk kell a nemzetet abban hogy együvé tartozzon, egységes legyen. A frakcióvezető beszéde végén azt is megkérdezte, hogyan állunk napjainkban a felelős kormányzás ügyében? Leszögezte, hogy hat év szocialista-szabaddemokrata kormányzás után mélyponton vagyunk. A magyarok nem remélik, hogy a politika a javukra szolgál. Ezért meg kell mutatnunk, hogy méltóak vagyunk 1848 örökségére.

Az ünnepségen több százan vettek részt.
hirdetés