Önbíráskodó család

Csütörtökön este egy nyíregyházi építési vállalkozó udvarára a kertkaput betörve hajtottak be személygépkocsival. Önbíráskodás [.pdf – 58KB]

Az autóból három férfi ugrott ki, és késsel, borosüveggel fenyegetőztek, egy állítólagos egymillió forintos tartozást követelve. A lakásba is betörtek, és megpróbálták megszúrni a házigazdát, aki elmondása szerint csak fürgeségének köszönhette, hogy épp bőrrel megúszta.

Felesége közben értesítette a rendőrséget, a támadók elmenekültek. Sérülés nem történt, de a házban jelentős kárt okoztak. Az esetet a sértett két kisgyermeke is kénytelen volt végignézni. A rendőrök rövid autós üldözés után elkapták a feltételezett elkövetőket, egy 51 éves férfit, és 21, illetve 16 éves fiát, akik a megtámadott személy távolabbi rokonai. A férfit és idősebb fiát őrizetbe vették.

Katona Sándor főhadnagy az ügyben nyomozást folytató Nyíregyházi Rendőrkapitányság Vizsgálati Alosztályvezetője elmondta: a sértett azt állítja, hogy a gyanúsítottal üzleti kapcsolatban nem állt, nem érti a követelőzését. Viszont a gyanúsítottak a pénzt akarják.

A városi kapitányság önbíráskodás, magánlaksértés és rongálás megalapozott gyanújával folytatja az eljárást a támadók ellen és indítványozták az őrizetbe vett személyek előzetes letartóztatását.

– Fullajtár András –
hirdetés