Ne a lapátot tegyék le!

Illustráció
Illustráció - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Hogy mekkora árnyékot tud vetni az olimpiai sikerekre egy-egy doppingon ért sportoló, azt jól tudják azok, akik emlékeznek az 1988-ban, vagy még inkább a 2004-ben történtekre. Sorra buktak meg az érmet nyert magyar sportolók, jelentősen csökkentve a sikeres szereplés felett érzett szurkolói örömöt. Bodnár Tibor jegyzete.


Közeledik a riói olimpia és szaporodnak a doppingvétségek. Van bajuk az orosz, kenyai és etióp atlétáknak – meg a magyar kajakosoknak is. Tavaly Csipes Tamara, Dombvári Bence és Kucsera Gábor bukott le kokainon, ezúttal Dudás Miklósról derült ki, hogy valami nincs rendben a tesztoszteronszintjével.

A zéró toleranciát már régen meghirdették a sportban, a vétkeseket kiadós büntetésekkel mérik meg (nem olimpiai hír, de éppen csütörtökön derült ki, hogy a kézilabdázó Orbán Annamária is pihenhet négy évet). A vizsgálatok száma növekedni fog, a sportban vagyunk akkora nagyhatalom, mint amennyire kicsik diplomáciailag, így várható, hogy utazni fognak ránk. Úgyhogy – ha még nem késő – félre a bevizsgálatlan táplálékkiegészítővel, le a vízipipával és a fűvel. Szép olimpiát akarunk!

– Bodnár Tibor –

 

Címkék: ,hirdetés