Ne áldozzunk a folyóknak!

Ne áldozzunk a folyóknak!
A víz jó barát, de a meggondolatlan ember számára végzetes ellenséggé válhat.  Viziveszélyek [.pdf – 44KB]

A felső Tiszának Tiszabecstől-Vásárosnaményig terjedő szakasza különösen veszélyes, a különböző uszadékok, zátonyok, a kiszámíthatatlan meder miatt, amely fokozott balesetveszélyt hordoz magában, és sajnos gyakran követel áldozatot. Az idei fürdési szezon még csak most kezdődik, éppen ezért a Szolnoki Vízirendészeti Rendőrkapitányság Vásárosnaményi Rendőrőrse alaposan felkészült az idei nyárra, hogy megelőzze az esetleges tragédiákat.

Dr. Tarcsa Csaba r. alezredes a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság megbízott vezetője elmondta: a vízirendészeti szolgálat és a „szárazföldi” rendőrség megfelelő szintű együttműködésének köszönhetően az elmúlt évben számos közös szolgálat került végrehajtásra mind a vízen, mint szárazföldön, így van az idén is. Ennek köszönhetően az elmúlt évben vízbe fulladás nem történt a rendőrség által ellenőrzött, kijelölt fürdőhelyeken. Sajnos ami mégis előfordult az vagy baleset volt, vagy nem a kijelölt helyen fürdőztek.

Egyre több motoros kishajót üzemeltetnek a Tiszán, illetve a Szamoson, felhívjuk a figyelmét valamennyi tulajdonosnak, hogy csak megfelelő vezetői engedéllyel rendelkező közlekedhet a vízi közlekedési eszközökkel, amelyre hasonló szigorú szabályok vonatkoznak, mint a közúti közlekedésre. Összességében azt kérjük a fürdőzőktől kicsiktől és nagyoktól, hogy mindig kellő körültekintéssel és óvatossággal közlekedjenek, illetve fürdőzzenek a folyóinkon, mert az önfeledt szórakozás pillanatok alatt tragédiába torkollhat– tette hozzá az alezredes.

– Fullajtár András –
hirdetés