Ne dőljünk be a trükkös tolvajoknak!

Manapság egyre többet hallani a trükkös tolvajokról, az emberek mégis bedőlnek nekik. A minap láttam a tévében, hogyan csapják be a termékbemutatókon a gyanútlan közönséget.

Felháborító, hogy azért hívják előadásra az embereket, hogy kicsalják a pénzüket. Hiába a számos riport, a figyelmeztetés, sokan mégis hagyják magukat becsapni. Sajnos, sok ember jóhiszemű, ezt használják ki a manipulátorok! Lassan már a szomszédokban sem lehet megbízni, nemhogy az idegenekben.

Ha egy idegen bemegy valahová azzal az ürüggyel, hogy az önkormányzattól jött, vagy hogy az illető pénzt fog kapni, gyanakodni kell. Nem kell megmutatni, hol van a pénzünk, mert még az is elcsábul, aki nem akart lopni. Ha valaki idegent lát valahol, gyanakodjon rá! Ha lehetséges, ne engedjük be a házunkba, hisz nem tudni, hogy tisztességesek-e a szándékai. Megint mások az emberek segítőkészségét használják ki, amikor azt állítják, valamilyen alapítványnak vagy beteg gyermeknek gyűjtenek kisebb-nagyobb összegeket.

Ha valaki ilyen nemes célra szeretne adományozni, azt tanácsolom, előbb érdeklődjön a megnevezett alapítványnál vagy a beteg gyerek szüleinél, hogy gyűjtenek-e a nevükben az utcán. Nem kell egyből pénzt adni azoknak, akik az utcán kérik az adományokat. Ha nem akarunk a trükkös tolvajok áldozatai lenni, figyeljünk, és ne dőljünk be az átveréseknek!

Molnár Ágnes, Nyírlövő
hirdetés